Fostul arbitru Ionică Serea, reţinut de DNA Piteşti

Fostul arbitru Ionică Serea a fost reţinut joi (29 aprilie 2010) de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru fapte de corupţie. Serea a fost invitat joi pentru audieri la sediul DNA Piteşti, unde a stat mai mult de o oră.

Procurorii au emis pe numele lui ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Fostul arbitru este cercetat pentru fapte de corupţie într-unul dintre dosarele în care este implicat şi patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, conform unor informaţii neconfirmate oficial.

Scandalul corupţiei din fotbal s-a declanşat pe 13 aprilie 2009, când finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, au fost reţinuţi odată cu directorul societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, şi fostul director al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti, Cristian Libertatu. Ulterior, au fost arestaţi preventiv în acelaşi dosar observatorul federal Marcel Lică şi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Aurelian Bogaciu.

Ei au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie pe 25 iunie, alături de directorul pentru relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal, Florin Prunea, arbitrii Cristian Lucian Dan şi Sorin Caia, administratorul FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, fostul preşedinte al formaţiei piteştene, Cristian Mincă, şi Daniela Cârstina, director în cadrul societăţii PIC. Procesul se află în prezent pe rolul Tribunalului Prahova, între timp toţi inculpaţii arestaţi preventiv fiind puşi în libertate.

acuzatiianchetearbitriarestariCornel PenescuDNAfotbalPicsefisporturi
Comentarii (0)
Adaugă comentariu