Fostul edil al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat că îşi încheie cariera politică

11

Fostul edil al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, declară că își încheie cariera politică, potrivit unei postări făcute duminică, 29 noiembrie, pe pagina sa de Facebook.

“Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag! Dar mă rog să vină în fotoliul de primar cineva care să continue ce nu am apucat eu să termin. Am să fiu însă deschis să dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru că am totuși 23 de ani în spate în administrația publică și cred că pot să ajut punând la dispoziție ce am învățat în acești ani (…) Eu nu am să mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone”, afirmă fostul primar.

El le mulțumește celor care l-au votat la alegeri și au avut încredere în el, afirmând și că să transmită condoleanțe celor cărora le-au murit oameni dragi în Colectiv este prea puțin.

“Este foarte greu să încep acest mesaj…E foarte greu să îmi găsesc cuvintele, să exprim ce simt, ce trăiesc, ce doare cel mai tare, ce regret cel mai mult! Să spun ‘condoleanțe’ pentru cei care mor pe dinăuntru pentru că le-au murit oameni dragi în Colectiv mi se pare că este prea, mult prea puțin. Să vă descriu ce se simte cu cătușele la mâini (mâinile acelea care semnau ‘ca primarul’, ca să mă folosesc de ironia unora) este imposibil! Să caut cuvinte care să mă scuze, să mă explice, să mă scoată nevinovat, mi se pare că nu e rolul meu! Sunt alții mai îndreptățiți să stabilească adevărul, pe baza legii și a dovezilor. Eu nu pot decât să încerc să înțeleg ce mi se întâmplă și mai ales de ce! Știu că bunul Dumnezeu nu ne dă pedepse, ci lecții din care să învățăm. Totul se întâmplă cu un scop, iar eu am să fac tot ce pot eu, ca om, să aflu ce am de învățat din asta. Am să fac asta alături de familia mea și de oamenii care mi-au rămas aproape în toate aceste momente”, a mai afirmat Piedone.

Fostul primar se află în libertate din 11 noiembrie, după ce Curtea de Apel București a admis contestația sa față de măsura arestului preventiv stabilită anterior, în 7 noiembrie, în privința acestuia, de către Tribunalul București.

Alături de el, au mai fost arestate două angajate ale primăriei.

Fostul edil a fost reținut de procurorii DNA pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

În dosar au fost reținute Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, ambele pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la fals intelectual.

“În calitate primar, inculpatul Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor (…), prin aceea că a emis acordul de funcționare 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către SC Colective Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, în urma cărora reprezentanții SC Colective Club, care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei”, se arăta într-un comunicat al DNA.

Procurorii susțin că, pentru a autoriza funcționarea, Cristian Popescu Piedone a emis cele două acte administrative prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colective Club SRL îndeplinea cerințele legale necesare avizării. “Inculpatele Iofciu și Ganea l-au sprijinit pe primar în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispozițiilor legale i prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima le-a avizat”, au mai reținut anchetatorii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online