Fostul secretar de stat în MJ Ovidiu Puţura, trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ovidiu Puțura, judecător suspendat la Tribunalul Bistrița și fost secretar de stat în Ministerul Justiției, pentru dare de mită și trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri , în noiembrie 2014, Ovidiu Puțura i-a promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistrița — Secția civilă, că, din funcția pe care o va exercita în perioada următoare în Ministerul de Justiție, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcționar de legătură ce îi poate influența pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

„În schimbul intervenției promise, Puțura i-a solicitat judecătoarei Iacob să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soția sa era reclamant recurent. În același context, Puțura a remis inculpatei Iacob, prin intermediul soției sale, foloase necuvenite, constând în articole de încălțăminte”, se spune în comunicat.

DNA precizează că, în perioada 2013 — 2014, Ovidiu Puțura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare și suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obținerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 80.970 euro și 966 USD, ridicate de la Ovidiu Puțura cu ocazia percheziției domiciliare.

Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de Corina Iacob pentru luare de mită.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curți de Apel București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata