Fotbal – CM 2014: România – Algeria 1-2, în meci amical

Naționala de fotbal a României a fost învinsă de Algeria cu scorul de 2-1 (1-1), miercuri seara, într-un meci amical jucat pe ”Stade de Geneve” din Geneva, un ultim test pentru africani înaintea participării lor la Cupa Mondială din Brazilia.

Alex Chipciu (28) a marcat golul tricolorilor, în timp ce pentru Algeria au înscris respectiv Nabil Bentaleb (22), El Arbi Hillel Soudani (66).

Tricolorii au început în trombă, iar Tănase a fost blocat de un fundaș în primul minut de joc, Același Tănase a fost protagonistul altor faze periculoase ale echipei României în primul sfert de oră, dar în min. 8 a fost egoist și nu a pasat lui Maxim, fiind deposedat in extremis în careul algerian, după care a tras peste poartă din marginea careului, în min. 14, la o fază de finalizare.

”Fenecii” au echilibrat jocul și și-au creat apoi câteva ocazii bune de gol, dar Feghouli a trimis prea slab pentru a-l învinge pe portarul Pantilimon (16), iar un minut mai târziu a trimis peste poartă din poziție favorabilă.

Algeria a deschis scorul în min. 22, când Djabou l-a driblat de câteva ori pe Chiricheș, a centrat în careu, dar Pantilimon a scăpat mingea și Bentaleb a îndeplinit o simplă formalitate: 0-1.

România a mai avut o ocazie mare de gol, în min. 27, când Marica nu a ajuns la centrarea lui Raț, reușind doar să devieze balonul pe lângă poartă.

Echipa antrenată de Victor Pițurcă a stabilit egalitatea prin Alex Chipciu, lansat excelent de Maxim, în min. 28: 1-1.

În min. 43, Tănase a scăpat pe partea stângă și a centrat în careu, dar prea înalt pentru Maxim, care nu a putut relua spre poartă.

Meciul a fost întrerupt de arbitru în min. 43, din cauza obiectelor aruncate de fanii africani pe gazon. După golul marcat de algerieni suporterii acestora au aruncat cu torțe în teren, iar min. 43 arbitrul elvețian Nicolaj Haenni a decis să întrerupă jocul din cauza faptului că o sticlă din tribună a aterizat pe gazon. Selecționerul Algeriei, bosniacul Vahid Halilhodzic, a făcut un apel la stația de amplificare a stadionului la fani să se comporte civilizat, altfel meciul va fi suspendat definitiv.

După un sfert de oră de pauză, partida a continuat din min. 43.

În repriza secundă, echipa României a fost cea care a condus ostilitățile, nord-africanii încercând să acționeze mai mult pe contre. Tănase a fost aproape de a aduce echipa României în avantaj (51), dar șutul său deviat a fost deturnat de sub transversală de Mbolhi. Algeria a replicat prin Bentaleb, care a reluat pe lângă poartă din poziție foarte bună (59).

Al treilea gol al africanilor a venit după o pasă greșită a lui Tănase, Taider a pătruns și a centrat, iar El Arbi Hillel Soudani a marcat din centrul careului (66): 1-2. Fanii algerieni au sărbătorit din nou cu torțe și un suporter a pătruns pe teren, cum se întâmplase și în min. 57.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata