Fotbal: FRF, doar amendată de UEFA pentru incidentele de la meciul România – Ungaria

Federația Română de Fotbal a fost amendată de Comisia de Disciplină, etică și control a UEFA cu suma de 32.000 de euro pentru incidentele produse la meciul dintre naționalele României și Ungariei (1-1), din data de 11 octombrie, iar sectorul 122 al Arenei Naționale va fi închis la meciul cu Irlanda de Nord, anunță FRF.

UEFA a deschis pe 15 octombrie proceduri disciplinare atât împotriva României, cât și a Ungariei, după incidentele provocate de fanii celor două echipe la meciul desfășurat pe 11 octombrie la București, în preliminariile EURO 2016.

Forul continental a reținut, în cazul României, „incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h) din Regulamentul Disciplinar al UEFA); aprinderea/aruncarea de torțe și petarde (articolul 16 (2) (b) & (c) ); folosirea de lasere (articolul 6 (2) (d)); conduită inadecvată a echipei (cel puțin cinci cartonașe galbene) (articolul 15 (4)”.

În cazul Ungariei, forul fotbalistic european a reținut, următoarele acuzații: „comportament rasist (articolul 14 din Regulamentul Disciplinar al UEFA); incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h); aprinderea de torțe (articolul 16 (2) (c)); conduită inadecvată a echipei (cel puțin cinci cartonașe galbene) (articolul 15 (4)”.

Federația maghiară a fost amendată la rândul său cu suma de 30.000 de euro și la următorul său meci oficial, cu Finlanda, pe 14 noiembrie, la Budapesta, în preliminariile EURO 2016, va trebui să închidă un sector al stadionului pe care va juca naționala ”care să aibă minimum 2.500 de locuri”.

De asemenea, forul maghiar trebuie să contacteze FRF în perioada următoare pentru a ajunge la un acord în privința pagubelor produse de fanii unguri pe Arena Națională.

Următorul meci al României în preliminarii va fi la București, cu Irlanda de Nord, pe 14 noiembrie, iar tricolorii riscau să îl joace fără spectatori. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata