Fotbal: Gino Iorgulescu – Peste 3 milioane de familii pot urmări meciurile din Liga I la televizor

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, susține că actualul contract cu Intel Sky Broadcast, care a câștigat drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, este o reușită și permite unui segment mai mare de spectatori, peste 3 milioane, să urmărească partidele la televizor.

”Dacă în anii trecuți, șapte meciuri din Liga I erau disponibile doar pentru abonații unei anumite firme de cablu, în prezent ele se văd la peste 20 de companii de cablu, dintre care amintesc: UPC, Dolce, Orange TV, Focus Sat, Ines. Astfel, în peste trei milioane de case se pot urmări astăzi la televizor meciurile din prima liga.

Meciurile din Campionatul Național Liga I pot fi văzute pe Look TV și Look Plus, iar în urma parteneriatului încheiat cu Romtelecom, un număr important de meciuri poate fi urmărit și pe Dolcesport. Acestor trei milioane de abonați li se adaugă toți utilizatorii de internet din România, care pot urmări meciurile pe platforma Seenow în pachetul Koolnet. Așadar, spre deosebire de perioada anterioară, în afară de drepturile clasice de TV, azi sunt valorificate și drepturile aferente tehnologiilor moderne, respectiv drepturile de internet și de mobil”, a declarat șeful LPF cu prilejul unei conferințe de presă.

Iorgulescu a adăugat că soluția aleasă de LPF a permis o concurență mai mare pe piață și a desființat monopolul deținut de o companie de cabluri.

”Prin urmare, iată cum demersul LPF a deschis concurența de piață relevantă și a înlăturat un adevărat monopol deținut anterior de un cablist. Repet, peste 20 de firme de cablu, trei posturi TV și peste 3.000.000 de familii pot urmări meciurile din Liga I la televizor. De asemenea, cei 10,8 milioane de utilizatori de internet (potrivit statisticilor Internet World Stats la 31 decembrie 2013) pot urmări meciurile pe calculator sau mobil. Consider asta o reușită!”, a declarat Gino Iorgulescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. Nicu spune

    Rds de cu nu mai da liga acum? Nu ii convine ca se vede si la ceilalti operatori de cablu si nu mai poate avea monopol?

  2. Sergiu spune

    S-a procedat bine de data asta cu drepturile tv ca s-a impartit la mai multe firme, nu doar la RDS cum a fost in trecut. Dubios e de ce acum, doar RDS-ul a ramas pe dinafara? Eu tind sa cred ca intre Rds si Mitica Dragomir s-au facut afaceri mari, s-au impartit spagi uriase si de aceea le-a convenit. Anul asta, cand au trebuit sa bage mana in buzunar, nu le-a convenit celor de la rds si s-au retras. Ma mir cum ii mai suporta clientii lor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata