Fotbal: Hagi aşteaptă de la noua conducere a FRF să aducă România pe locul 3 în lume

Fostul internaţional Gheorghe Hagi aşteaptă de la noua conducere a Federaţiei Române de Fotbal să-şi onoreze promisiunea de a urca echipa naţională pe locul 3 în ierarhia mondială, după ce în mandatele lui Mircea Sandu selecţionata ţării noastre a ajuns la un moment dat pe locul 4 în lume.

Gică Hagi, prezent la lansarea ediţiei a 5-a a Cupei Hagi Danone, a respins orice colaborare cu noua conducere a FRF la nivelul copiilor şi juniorilor şi aşteaptă de la noul preşedinte să ducă naţionala pe locul 3 în lume.

”Noul preşedinte al FRF are un target foarte important, acela de a duce România pe locul 3 în lume. Noi am dus-o pe locul 4. Acum noua echipă s-o ducă pe 3. Sperăm ca noua echipă să ducă pe locul 3 echipa naţională, în 10 ani, sau în 4 ani sau 6 ani. Noi am dus-o pe 4. Având în vedere că dânsul a spus că a venit revoluţia în fotbal după 24 de ani. Prima declaraţie a dânsului. În acei ani suntem şi noi generaţia de aur, aşa mă includ şi eu în acei 24 de ani. În anii 1990-2000, fotbalul românesc a făcut cele mai mari performanţe din istoria fotbalului din România.

Ce înseamnă această revoluţie? Eu nu am înţeles-o, preşedintele vechi a dus echipa, cu jucătorii, cu antrenorii, pe locul 4 în lume în aceşti 24 de ani, oare ce înseamnă revoluţie? Cred că a reprezentat România aşa cum trebuie, iar target-ul noii conduceri este să aducă România pe locul 3. O să stăm, o să ne uităm, o să privim, şi vedem unde ajungem”, a declarat Gheorghe Hagi.

Fostul decar al naţionalei nu a discutat cu noul preşedinte Răzvan Burleanu şi nici nu intenţionează, pentru că rămâne fidel prieteniei cu Gică Popescu: ”Eu am fost în echipă cu Popescu. Am fost, sunt şi voi fi în echipa lui Popescu. Eu am denumit data de 4 martie o zi tristă, eu sunt din generaţia care a muncit şi a făcut rezultate”.

Hagi s-a arătat dezamăgit de modul în care este tratat fostul căpitan al naţionalei Gică Popescu: ”Până pe 4 martie, eu am crezut că în România există invidie. Mircea Lucescu spunea că succesul aduce invidie. Din 4 martie am realizat că nu e invidie, e ură, răzbunare şi s-a depăşit măsura. E dureros, fac parte din acea generaţie, fac parte din cei 24 de ani. Din păcate campania contra lui Popescu continuă, încă se mai duce, de ce oare? Reveniţi cu toţii la mai mult respect, pentru că altfel rămânem cu ura, cu răutatea”.

Fostul mare jucător l-a atenţionat pe tatăl preşedintelui Răzvan Burleanu, cu privire la declaraţiile faţă de Gică Popescu: ”Și părintele să fie dlui preşedinte să fie mai atent când vorbeşte, fiindcă e un om rău. Să-ţi doreşti ca Popescu să rămână acolo, eşti un om rău, i-a transmis de aici. Numai un om rău rău poate să facă lucrul ăsta, într-o situaţie dificilă pentru un om să-i doreşti lucrul ăsta. Pentru mine, părintele (tatăl lui Răzvan Burleanu — n.red) e un om rău şi aşchia nu sare departe. Cine doreşte lucrul ăsta unui om care a muncit şi a făcut atâtea pentru România, un fost mare sportiv care se simte atât de mic în România, arată răutate multă”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata