Fotbal: Ionel Gane, noul antrenor al echipei CS Universitatea Craiova

Ionel Tersinio Jerry Gane a fost instalat oficial marți, 10 iunie, ca antrenor principal al echipei de fotbal CS Universității Craiova, potrivit site-ului oficial al clubului din Bănie.

Conducerea clubului a ajuns la un acord cu ”Jerry” Gane pentru preluarea băncii tehnice a echipei, după despărțirea de Gabi Balint, cel care a promovat echipa în Liga I.

”Gane are un obiectiv clar: construirea unei echipe competitive, care să reprezinte cu onoare Craiova pe prima scenă fotbalistică a țării”, precizează sursa amintită.

”Jerry” Gane are în palmares o promovare cu gruparea CS Turnu Severin, pe care a antrenat-o și în prima ligă, iar în stagiunea trecută a pregătit-o pe Corona Brașov (etapele 7-27).

Gane a evoluat ca atacant la Universitatea Craiova (115 meciuri, 31 de goluri), Electroputere, Osasuna, Dinamo, dar cea mai bună perioadă a fost în campionatul elvețian, la St. Gallen (117 meciuri — 52 goluri) și Grasshopper (31 meciuri — 16 goluri). A mai jucat la Tianjin Teda, Rapid, VfL Bochum, FC Argeș, adunând 6 selecții în echipa națională. Cariera de antrenor și-a început-o la FC Universitatea Craiova (2009), după care a mai fost secund la FC Brașov și principal la Gaz Metan CFR Craiova. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata