Fotbal: Mihai Pintilii, acuzat de remarci rasiste de către ghanezul Asamoah Gyan

Atacantul ghanez Asamoah Gyan, de la Al-Ain (Emiratele Arabe Unite), l-a acuzat pe mijlocașul român Mihai Pintilii, de la Al-Hilal (Arabia Saudită), de remarci rasiste în meciul disputat marți în manșa a doua a semifinalelor Ligii Campionilor ale Asiei la fotbal, relatează Reuters.

Deși Al-Ain s-a impus cu 2-1, Al-Hilal, formație antrenată de Laurențiu Reghecampf, s-a calificat în finală datorită victoriei din tur cu 3-0. În meciul retur, Gyan a fost eliminat în minutul 70, la 1-1, după un tackling foarfecă la Salem Al-Dawsari. După atacul dur la coechipierul său, Pintilii s-a repezit să-l certe pe Gyan, moment care a declanșat un meleu între jucătorii ambelor echipe.

Gyan, căpitanul Ghanei, cu 12 goluri marcate în Liga Campionilor Asiei, a scris după meci pe Twitter că a fost abuzat rasial de Pintilii: ”Jucătorul nu avea dreptul să-mi zică ce mi-a zis. Mi-a spus ceva care m-a supărat. A folosit un cuvânt abuziv, care chiar nu-mi place. El știe ce a spus, puteți să-l întrebați”. Ghanezul de 28 ani a adăugat că a fost eliminat pe drept, deși a avut intenția de a juca doar mingea.

Al-Ain intenționează să depună o plângere formală la Confederația Asiatică de fotbal privind acest caz în care este implicat internaționalul român. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata