Fotbal: Răzvan Burleanu (fişă de prezentare)

Răzvan Burleanu, noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, s-a născut pe 1 iulie 1984 la Bacău şi este fiul fostului prim-divizionar Gică Burleanu.

La vârsta de şapte ani s-a înscris la Centrul de copii şi juniori al lui FCM Bacău. De la 14 ani a urmat cursurile Şcolii de Arbitri, fiind arbitru până la 19 ani. A urmat cursurile Colegiului Naţional Gheorghe Vrânceanu din Bacău şi Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. A lucrat succesiv la Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României — Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă, Administraţia Prezidenţială — Departamentul pentru minorităţi naţionale. Din 2008 este co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă — Qvorum. De la începutul anului 2012 este preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, fiind ales ulterior preşedinte al Federaţiei Europene de Minifotbal şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Minifotbal.

Burleanu a anunţat în campanie că din echipa sa fac paste Zorislav Kovac, născut în Croaţia, dar care trăieşte de peste 50 de ani în Belgia, pentru funcţia de manager de dezvoltare sportivă, la relaţii internaţionale şi politici europene a propus-o pe Marketa Haindlova (Cehia), echipa cuprindându-i şi pe Pierre de Hillerin, directorul Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport, Ovidiu Dîmbean-Creţa ca manager financiar, Laur Chiricioiu ca manager pentru dezvoltare a activităţilor comerciale, Lucian Vişcoţel — propus pentru gestionarea fondurilor structurale, fostul internaţional Aurel Țicleanu ar coordona Biroul pentru promovarea fotbalului, din care va face parte Victoraş Iacob, iar Ciprian Paraschiv va conduce Biroul pentru dezvoltare fotbalistică.

În timpul Adunării Generale de alegeri a anunţat că din echipa sa va face parte şi un contracandidat, Marcel Puşcaş.

Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, după al doilea tur de scrutin, miercuri, în cadrul Adunării Generale a forului naţional, cu un total de 113 voturi, în timp ce contracandidatul său, Vasile Avram, a primit 58 sufragii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata