Fotbal: România va juca un amical de lux cu Argentina lui Leo Messi

Naţionala de fotbal a României va juca miercuri, 5 martie, un meci amical cu echipa Argentinei, nelipsită de vedetele sale Messi, Higuain, Aguero, Di Maria sau Lavezzi, pe Arena Naţională din Bucureşti (ora 21,00).

România întâlneşte una dintre cele mai puternice echipe ale momentului, o candidată la câştigarea Cupei Mondiale din Brazilia (12 iunie — 13 iulie), la meci fiind aşteptaţi peste 40.000 de spectatori.

Meciul de miercuri va fi cu numărul 649 din palmaresul general al tricolorilor, care au în prezent un bilanţ de 289 de victorii, 162 egaluri şi 198 eşecuri şi un golaveraj de 1.081-844.

Naţionalele de fotbal ale României şi Argentinei s-au întâlnit de cinci ori, iar tricolorii au obţinut o singură victorie, memorabilă, la ultima partidă, în optimile Cupei Mondiale 1994, cu scorul de 3-2. România nu a pierdut niciunul din cele două meciuri oficiale, ambele la Cupa Mondială, primul încheindu-se nedecis, 1-1, la Cupa Mondială din Italia. Cele trei meciuri amicale, toate jucate în Argentina, au fost câştigate de sud-americani.

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, pentru care acest meci poate fi ultimul pe banca tehnică, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ”întâlnim una dintre cele mai bune echipe din lume, dar sper să realizăm un joc bun şi un rezultat bun, ca şi în cazul meciurilor cu Uruguay şi Belgia. Obiectivul meu şi al jucătorilor este să nu pierdem. Ar fi fantastic dacă am bifa un rezultat pozitiv”.

Argentina a deplasat la Bucureşti un lot format din nu mai puţin de 26 de jucători, iar selecţionerul Alejandro Sabella ar putea începe cu următorul ”unsprezece”: Sergio Romero — Pablo Zabaleta, Ezequiel Garay, Federico Fernández, Marcos Rojo — Fernando Gago, Javier Mascherano, Angel Di María — Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Sergio Agüero.

Tricolorii, care vor inaugura cu acest prilej noul echipament furnizat de Adidas, ar putea începe în formula: Costel Pantilimon (Ciprian Tătăruşanu) — Alexandru Măţel (Srgian Luchin), Paul Papp, Florin Gardoş, Răzvan Raţ — Alexandru Bourceanu, Mihai Pintilii — Gabriel Torje (Alexandru Chipciu), Bogdan Stancu, Cristian Tănase — Ciprian Marica.

Meciul va fi condus de o brigadă italiană, cu Gianluca Rocchi la centru, Elenito Di Liberatore şi Gianluca Cariolato sunt cei doi arbitri asistenţi, iar arbitru de rezervă a fost desemnat Marco Guida.

Peste 900 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică şi pentru siguranţa spectatorilor, iar principalele intersecţii din zona Arenei Naţionale vor fi supravegheate de 90 de camere video ale Primăriei sectorului 2.

Iniţial, Arena Naţională trebuia să fie inaugurată de un meci amical cu Argentina, pe 11 august 2011, dar federaţia argentiniană de fotbal l-a anulat meciul fiind reprogramat pentru martie 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata