Fotbal: ”U” Cluj a pierdut la ”masa verde” meciul cu Concordia Chiajna

Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal a desființat, joi seara, decizia dată de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) în cazul Marius Martac, și a dat câștig de cauză clubului Concordia Chiajna, care a câștigat astfel la ”masa verde” (3-0) meciul cu Universitatea Cluj.

Ilfovenii au contestat dreptul de joc al fotbalistului înaintea partidei directe, încheiată la egalitate, 1-1. În urma deciziei Comisiei de Recurs, jocul va fi omologat cu scorul de 3-0 la „masa verde” pentru echipa din Chiajna, potrivit site-ului oficial al clubului ardelean.

„Am luat act de decizia Comisiei de Recurs, iar până vineri așteptăm motivarea, pentru a decide exact pașii pe care-i vom urma în recuperarea punctului obținut de echipa noastră pe teren. Dreptatea este de partea noastră, mai ales că Liga Profesionistă de Fotbal ne-a înștiințat oficial că, din punctul de vedere al regulamentului, legitimarea lui Marius Martac este valabilă”, a spus Vlad Munteanu, administratorul special al clubului ”U”.

Liga Profesionistă de Fotbal, prin avocatul Paul Alexandru Mincu, din cadrul Departamentului de Competiții, a informat clubul Universitatea Cluj că transferul fundașului dreapta este efectuat conform regulamentelor în vigoare.

”Jucătorul fusese transferat temporar de la clubul Oțelul Larisa la clubul Corona 2010 Brașov, pentru perioada 07.08.2013 — 30.06.2014. Prin hotărârea irevocabilă nr. 10 din 29.01.2014, pronunțată în dosar, comisia cu atribuții jurisdicționale a constatat încetarea raporturilor contractual între Martac Marius Mădălin și Corona 2010 Brașov. Fiind liber de contract, jucătorul a beneficiat de dispozițiile art. 19.2 din RSTJF, potrivi cărora: În situația unui transfer temporar, în cazul în care contractul cu clubul cesionar încetează înaintea transferului temporar, jucătorul are dreptul ca, în perioadele de transfer, să revină la clubul cedent, dacă acesta solicită, sau să încheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de până la expirarea transferului temporar. (…) În opinia noastră, este evident că opțiunea privind întoarcerea la vechiul club sau alegerea unui nou club până la împlinirea perioadei inițiale a transferului temporar aparține jucătorului (…) În cazul de față, fotbalistul a ales să încheie un contract cu un nou club astfel că o eventuală solicitare pentru revenirea jucătorului este irelevantă și nu poate suprima dreptul de opțiune al jucătorului. (…) Opinăm că legitimarea jucătorului este efectuată în mod regulamentar, iar Martac Marius Mădălin are drept de joc pentru Campionatul Național”, se arată în răspunsul primit de ”U” de la LPF.

Concordia ocupă acum locul 9, cu 36 puncte, iar ”U” Cluj rămâne pe 12, cu 32 puncte. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata