Fotbal: Vasile Avram – ”A venit vremea schimbării”

30

Vasile Avram, conducătorul Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, candidat la alegerile din 5 martie, pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, a declarat joi că ”a venit vremea schimbării pentru acest sport”.

”A venit vremea schimbării şi modernizării”, a precizat Vasile Avram în cadrul unei conferinţe de presă.

”Am avut astăzi (joi, n.r.) o întâlnire cu structurile sportive afiliate la FRF din Bucureşti şi Ilfov. Au fost pe parcursul unei luni de zile 13 reuniuni cu reprezentanţii cluburilor şi structurilor afiliate la FRF. După ce am parcurs 6.000 km, m-am întâlnit cu aproape toţi cei care vor vota la 5 martie. Au primit toţi, programul, planul meu strategic, precum şi contractul meu cu fotbalul românesc. Este aici un angajament prin care toţi îmi pot cere demisia, dacă nu ating indicatorii de performanţă pentru 3 luni, 6 luni, un an”, a mai spus Vasile Avram.

Vorbind despre cele mai dese probleme identificate în deplasările în teritoriu, Avram a menţionat: ”În primul rând, este vorba despre lipsa susţinerii financiare, din partea conducerii FRF şi a autorităţilor locale. Apoi, lipsa transparenţei, legitimările duble, scăderea numărului de jucători şi de cluburi, la FRF se lucrează ca în urmă cu 20-30 de ani, cu fişe, în locul unei platforme de internet. Pentru toate problemele de legitimări, vize, etc, oamenii trebuie să vină tocmai de la Satu Mare, Timişoara, Cluj şi din alte zone ale ţării, când aceste lucruri se pot soluţiona descentralizat, mai este apoi şi dezinteresul autorităţilor pentru investiţii” .

Vasile Avram a făcut un apel la alegătorii din 5 martie, să ”nu voteze nume, o fotografie cu autograf, ci cel mai bun program pentru ei”.

El a mai menţionat că va depune la sediul FRF în cursul zilei de vineri, o nouă notificare prin care va solicita măsuri de securizare şi certificare a buletinelor de vot, pentru asigurarea corectitudinii şi transparenţei procesului electoral, pentru numărarea voturilor şi certificarea rezultatelor.

Vasile Avram s-a referit şi la echipa cu care intenţionează să conducă FRF, în cazul unei victorii, la 5 martie: ”Am discutat deja cu mulţi fotbalişti din generaţia de aur. Ei vor face parte din echipa mea. Apoi, o serie de contracandidaţi vor face şi ei parte din această formulă. Fiecare om din structura FRF va fi supus unei analize, performanţele lor indicând ce şanse au să rămână la Federaţia Română de Fotbal”.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online