Fotbal: Vasile Avram şi-a depus dosarul de candidat pentru funcţia de preşedinte al FRF

Fostul arbitru Vasile Avram şi-a depus luni, 3 februarie,  oficial dosarul de candidatură pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, la alegerile care vor avea loc pe 5 martie.

El devine astfel primul candidat oficial pentru funcţia de şef al FRF, pentru care şi-au mai anunţat candidaturi, fără a se înscrie încă, fostul internaţional Gică Popescu, Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, şi fostul fotbalist Marcel Puşcaş.

”Pe 15 ianuarie am lansat candidatura mea, iar azi (luni, n. red.) am depus oficial dosarul de candidatură. Am intrat în linie dreaptă pentru aceste alegeri. Mai sunt 30 de zile până când electorii vor alege un nou preşedinte la FRF”, a declarat Avram la ieşirea din sediul FRF.

”Se vor confrunta două filozofii. Una de păstrare a actualei situaţii din fotbal, reprezentată de un candidat (Gică Popescu, n. red.), iar alta de modernizare a fotbalului, de schimbare a structurilor, începând de la bază, de la copii. Este o tendinţă pe care eu cred că o reprezint cel mai bine”, a mai menţionat Vasile Avram.

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor a precizat că ”în urmă cu o săptămână am trimis o notificare la federaţie, în care am arătat că trebuie să se ia nişte măsuri. În primul rând să înceteze susţinerea de către structurile FRF a unui candidat, apoi să se publice listele cu structurile care vor vota, să se publice buletinul de vot. Mai este înlăturarea din funcţia de secretar general Adalbert Kassai. El se află în conflict de interese, fiind şi organizator al scrutinului, dar şi şef de campanie pentru Gică Popescu”.

”Am mai propus prezenţa observatorilor şi jurnaliştilor la alegeri, iar un reprezentant al candidaţilor să figureze în comisia de numărare şi validare a votului”, a mai spus Avram, care a menţionat că traducerea în engleză a acestor solicitări urmează să fie trimisă la UEFA.

Întrebat dacă s-a discutat despre cedarea voturilor sale lui Gică Popescu, în schimbul postului de şef la Comisia Centrală a Arbitrilor, Avram a negat existenţa acestei înţelegeri.

Solicitat să ofere numele unui selecţioner pentru echipa naţională, în cazul în care va câştiga postul de preşedinte al FRF, Avram a spus: ”Orice selecţioner va avea un obiectiv clar, calificarea la turneul final. Cât despre nume, dintre cei cu mare experienţă sunt Emeric Ienei, Anghel Iordănescu, Mircea Lucescu ori Ioan Andone. Mai sunt şi tinerii Laurenţiu Reghecampf, Dan Petrescu, Gheorghe Hagi”.

La final, Vasile Avram a menţionat că în privinţa şefului CCA, nu exclude posibilitate aducerii unui preşedinte de peste hotare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata