Fotbal: Victor Piţurcă, la 58 de ani

Victor Pițurcă, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, a împlinit joi vârsta de 58 de ani.

Federația Română de Fotbal îi urează antrenorului Victor Pițurcă ”La Mulți Ani!”

Născut la Orodel (Dolj) pe 8 mai 1956, Victor Pițurcă este selecționerul României din vara lui 2011. Este al treilea mandat al său pe banca echipei naționale, după cele din perioadele 1998-1999 și 2004-2009.

Cu Victor Pițurcă la conducere, naționala României a obținut ultimele două calificări la turnee finale: la Euro 2000 și Euro 2008. Actualul selecționer i-a condus pe tricolori la turneul final al Campionatului European din 2008, unde România a remizat cu Franța (0-0) și Italia (1-1) și a pierdut contra Olandei (0-2).

Ca jucător, Victor Pițurcă a bifat 301 prezențe în Liga 1, în care a marcat de 165 de ori. În tricoul echipei naționale a adunat 13 selecții și 6 reușite. În cariera sa, Pițurcă a evoluat la Dinamo Slatina, Universitatea Craiova, Pandurii, CSM Drobeta, FC Olt, Steaua și Lens, iar ca antrenor le-a mai pregătit pe Steaua, Universitatea Craiova și reprezentativa de tineret a României.

În cariera de jucător a câștigat de 5 ori campionatul, de 4 ori Cupa României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei cu Steaua. Ca antrenor, a cucerit o dată titlul, o dată Cupa României și o dată Supercupa României, tot cu Steaua. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata