Fotbaliştii Cristi Munteanu şi Silviu Mărgăritescu scapă de închisoare în dosarul furtului unei maşini de lux

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri, 27 iunie, încetarea procesului penal împotriva fotbalistului Cristi Munteanu, acuzat de procurori de complicitate la tentativă la infracțiunea de înșelăciune, în legătură cu furtul unui autoturism de lux.

Inițial, Cristi Munteanu a fost condamnat de Curtea de Apel București, în decembrie 2012, la cinci ani închisoare cu executare, însă instanța supremă i-a admis recursul și a decis încetarea procesului penal împotriva acestuia „ca urmare a împăcării părților”.

De asemenea, instanța supremă a menținut condamnarea de trei ani închisoare cu suspendare în cazul fotbalistului Silviu Mărgăritescu.

Alte condamnări: Alexandru Magherescu (fondatorul centrului medical Doris) — 3 ani închisoare cu suspendare, Cosmin Magherescu (fratele medicului) — 1 an cu suspendare, Cristinel Antonio Enache — 1 an cu suspendare, Radu Adrian Mihai — 2 ani cu suspendare, Bogdan Treveleanu — 2 ani cu suspendare, Bianca Radu — 2 ani cu suspendare, David Rotundu — 4 ani și 11 luni închisoare cu executare.

Procurorii susțin că medicul Alexandru Magherescu a achiziționat în leasing un autoturism marca Audi A8 și s-a înțeles cu prietenul său Cristinel Antonio Enache să-i găsească un cumpărător, după care să declare la Poliție că mașina i-a fost furată, pentru a încasa prima de asigurare.

Cristinel Anton Enache a luat legătura cu membrii unei rețele de hoți de mașini, care au reușit să-i plaseze mașina fotbalistului Cristian Munteanu.

Fotbalistul a reușit, cu complicitatea unora dintre membrii rețelei, să întocmească acte „în regulă” mașinii.

La începutul anului 2011, Munteanu i-a vândut autoturismul colegului său de la Dinamo Andrei Mărgăritescu.

Procurorii susțin că fotbaliștii sunt „dobânditori de drept ai unei mașini furate”, despre care „aveau în mod clar cunoștință că face obiectul unei infracțiuni de furt”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Evassion spune

    Amaritii si slabii de privati Magherescu(DORIS),consuma cu nesimtire apa si curent electric de la grasa si nesimtita GRADINITA 274,din dispozitia contabilei MARIA MARGARIT,totul pe banii nostri(publici).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata