Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la vârsta de 26 de ani

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară, 6 mai, la vârsta de 26 de ani, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi FC Viitorul Constanţa.

Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca l-au resuscitat mai bine de o oră, însă fotbalistul nu a reacţionat la manevrele de resuscitare, au declarat  surse medicale.

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocaşul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar şapte minute mai devreme.

”S-au încercat timp de o oră şi jumătate toate procedurile de resuscitare. Avea momente când îşi revenea, dar nu a rezistat, nu a reuşit să îşi revină. Toate ambulanţele au aparate de resuscitare, dar pe drumul spre spital, un minut şi ceva, s-a făcut masaj cardiac”, a declarat medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu.

”Din păcate, suntem blestemaţi. Îmi găsesc cu greu cuvintele, nu cred nici în acest moment că s-a întâmplat. E un coşmar pentru mine şi pentru întreaga echipă, pentru întreaga suflare dinamovistă”, a declarat directorul sportiv Ionel Dănciulescu la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la câteva minute după pronunţarea decesului.

”Dinamo l-a pierdut în această seară, pentru totdeauna, pe fotbalistul Patrick Claude Ekeng Ekeng. Introdus în teren în minutul 62 al meciului Dinamo — Viitorul, mijlocaşul camerunez s-a prăbuşit pe gazon câteva minute mai târziu şi a plecat, în tricoul alb-roşu, într-o lume mai bună, cu Cătălin Hîldan, Florea Dumitrache, fraţii Ion şi Lică Nunweiller, Sandu Custov, Mişa Klein, Nelu Stănescu şi alţi mari fotbalişti care au scris istoria clubului nostru. În numele tuturor dinamoviştilor, clubul din Ștefan cel Mare transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!”, a anunţat clubul Dinamo.

Aproximativ 350 de suporteri s-au strâns după meci în faţa Spitalului de Urgenţă Floreasca şi au aşteptat veşti despre situaţia lui Patrick Ekeng, prăbuşit pe gazon, la mijlocul terenului, în minutul 70 al partidei Dinamo — FC Viitorul.

După anunţul decesului fotbalistului făcut de medici, fanii au plecat spre intrarea principală a Stadionului Dinamo unde au aprins mai multe lumânări. De acolo, ei au mers pe gazonul arenei şi au aprins candele şi în locul în care a căzut Patrick Ekeng.

Aproape toate cluburile din Liga I de fotbal au transmis, prin intermediul reţelelor de socializare sau al site-urilor oficiale, mesaje de condoleanţe după decesul mijlocaşului camerunez Patrick Ekeng. Vestea morţii jucătorului dinamovist a fost urmată de reacţii de compasiune pe reţelele de socializare şi din partea mai multor fotbalişti din străinătate.

Finala Cupei României dintre echipele Dinamo şi CFR Cluj, programată la 10 mai, a fost amânată de Federaţia Română de Fotbal în urma decesului jucătorului Patrick Ekeng.

Fotbalistul Patrick Ekeng a jucat de la transferul său din luna ianuarie în 11 meciuri pentru formaţia Dinamo, în trei competiţii, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

În urmă cu 16 ani, Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo, deceda pe teren la vârsta de 24 de ani, în timpul unui meci amical desfăşurat la Olteniţa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata