Franța va fi adăugată în țările de carantină din Marea Britanie

Persoanele care vin în Marea Britanie din Franța și Olanda vor fi obligate să intre în carantină pentru 14 zile de sâmbătă.

Secretarul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat că măsura – care se aplică și persoanelor care călătoresc din Monaco, Malta, Turks și Caicos și Aruba – ar începe de la 04:00 BST. El a adăugat că acest lucru a fost necesar pentru a menține infecțiile cu coronavirus în scădere.

Franța a avertizat că decizia Marii Britanii va duce la „măsuri reciproce” pe tot canalul. Clement Beaune, secretarul de stat francez pentru afacerile europene, a replicat că decizia Regatului Unit a fost o problemă de „regret” pentru francezi. Decizia guvernului britanic urmează o creștere a cazurilor din țările afectate în ultimele zile.

Companiile aeriene britanice au descris-o drept „o altă lovitură devastatoare pentru industria călătoriilor care deja se declanșează din cea mai gravă criză din istoria sa”. Cu până la o jumătate de milion de turiști din Marea Britanie care se gândesc a fi în Franța în prezent, termenul-limită este de așteptat să provoace o grabă către porturi și aeroporturi, cu mii de turiști disperați să evite carantina.

Se presupune că site-ul web Eurotunnel se luptă pentru a face față volumului anchetelor. John Keefe, directorul afacerilor publice la Getlink, care operează Tunelul Canalului, a declarat pentru programul BBC Newsnight că trenurile au fost „deja rezervate” în totalitate vineri.

El a spus: „Nu avem doar spațiul necesar pentru a lua pe toți cei care ar putea dori brusc să vină pe coastă”. Îndemnând călătorii să verifice online dacă există spațiu pentru aceștia înainte de a se îndrepta către terminal, el a spus că oamenii ar trebui să înțeleagă „că nu va fi ușor să se întoarcă” în Marea Britanie.

Ambasadorul Marii Britanii în Franța, Lord Llewellyn, a recunoscut că noua regulă de carantină ar fi „o veste nedorită” pentru britanicii din țară, dar a subliniat că oamenii ar putea continua cu sărbătorile, atât timp cât respectă măsurile de siguranță și se autoizolează la întoarcerea lor.

. Secretarul de origine Shadow, Nick Thomas-Symonds, a declarat că, în timp ce partidul laburist susține „măsuri bazate pe dovezi” la frontieră, a fost „vital” ca nr. 10 să aibă o „strategie de aderare” și să pună „urgent” un acord specific de susținere a sectorului turistic puternic afectat. Deputatul a adăugat:

„Guvernul nu a pus încă în aplicare un sistem de urmărire, urmărire și izolare eficientă, ceea ce a înrăutățit lucrurile și a făcut mai probabil faptul că suntem dependenți de instrumentul neplăcut al carantinei de 14 zile.”

El a solicitat Downing Street să publice știința din spatele deciziilor sale, „și detalii despre orice lucrare care se face pentru a reduce timpul necesar pentru a se izola prin testarea crescută și alte măsuri”.

Potrivit companiei de date Statista, oamenii din Marea Britanie au efectuat 10,35 milioane de vizite în Franța anul trecut, situându-o pe locul doi în spatele Spaniei – cu 18,12 milioane – în termeni de popularitate.

Biroul de Externe avertizează acum cu privire la „toate călătoriile, în afară de esențiale”, în Franța – măsura de carantină a fost impusă pentru Spania la 25 iulie.

Încetarea mai multor așa-numite „coridoare de călătorie” – care permit circulația dintre Marea Britanie și celelalte țări cu necesitatea de a se auto-izola la întoarcerea în Marea Britanie – urmează o „schimbare semnificativă” în riscul de a contracta Covid-19, a declarat Departamentul pentru Transporturi.

Acesta a adăugat că a existat o creștere de 66% a cazurilor recent raportate la 100.000 de persoane din Franța, începând de vineri. Pentru Olanda, aceasta a crescut cu 52%. Iar creșterea pentru Malta a fost de 105%, în timp ce a fost de 273% pentru turci și caicosi și 1.106% pentru Aruba.

Domnul Shapps a spus că este necesară carantina pentru că „am muncit absolut din greu pentru a ne menține numerele jos”, adăugând:

„Nu ne putem permite să reimportăm acele cazuri din altă parte”.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata