Frontiera română a fost tranzitată de peste 720.000 de persoane şi 200.000 de vehicule în această săptămână

Aproximativ 722.500 de cetăţeni români şi străini şi 207.400 de vehicule au tranzitat în această săptămână frontiera ţării noastre.

Potrivit unui comunicat remis sâmbătă de Poliţia de Frontieră, dintre persoanele care au trecut graniţa 343.000 au fost pe sensul de intrare şi 379.500 pe cel de ieşire din ţară iar din mijloacele de transport, 98.200 au fost pe sensul de intrare şi aproximativ 109.200 pe sensul de ieşire din ţară.

În ceea ce priveşte situaţia infracţională, poliţiştii de frontieră au constatat 253 de fapte ilegale, din care 135 infracţiuni şi 118 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de contrabanda cu bunuri şi frauda vamală, de infracţiunile de fals şi uz de fals, precum şi de natură economico-financiară. În urma sancţiunilor contravenţionale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 73.100 de lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis, provenite din contrabandă ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 3.347.582 lei.

Tot în această săptămână, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 84 de cetăţeni străini, deoarece nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, în sensul că nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere ori nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea a 61 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră menţionează că la graniţa cu Ungaria în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 8,00 şi 18,00, ora României, sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale, astfel: judeţul Bihor – PTF Roşiori, PTF Cheresig şi PTF Voivozi; judeţul Arad – PTF Iermata Neagră, PTF Grăniceri, PTF Variaşu Mic şi PTF Nădlac III; judeţul Satu Mare – PTF Bercu, PTF Peleş şi PTF Horea.

Informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa . Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

„În prezent traficul prin punctele de frontieră se desfăşoară în condiţii normale fără a se înregistra aglomerări sau timpi de aşteptare. Menţionăm că este folosită la maximum capacitatea permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, sens în care continuăm să recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internaţional în vederea evitării suprasolicitării doar a unora dintre acestea”, precizează Poliţia de Frontieră.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata