Funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc în cercul restrâns al familiei

Dinu Patriciu a murit în urma unei infecții pulmonare pentru care fusese spitalizat în ultimele zile, iar funeraliile sale vor avea loc în cercul restrâns al familiei.

În decembrie 2012, omul de afaceri fusese supus unui transplant de ficat.

‘Dinu Patriciu, unul dintre cei mai cunoscuți și influenți întreprinzători și oameni de afaceri din România ultimilor 25 de ani, s-a stins din viață într-o clinică londoneză. La 3 august împlinise 64 de ani. Dinu Patriciu a murit înconjurat de membrii familiei, în urma unei infecții pulmonare, pentru care fusese spitalizat în ultimele zile. Funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc în cercul restrâns al familiei. Pe această cale, familia face un apel îndoliat la respectarea dorinței defunctului ca ultimul sau drum să ocolească neînțelegerile, lipsa de decență și agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte în ultimii ani de viață și suferință. Mulțumim pe această cale tuturor celor care l-au cunoscut, apreciat și respectat. Dumnezeu să-l ierte!’, se spune într-un comunicat al familiei, publicat în presa centrală.

Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a născut la 3 august 1950, în București. În 2009, Patriciu se afla pe poziția 397 din 739 de miliardari ai listei Forbes, averea sa fiind estimată la 1,8 miliarde de dolari (1,3 miliarde euro). Dinu Patriciu deținea active imobiliare în Germania, Suedia sau Polonia.

În perioada 1998 — 2007 Dinu Patriciu a deținut pachetul majoritar din acțiunile companiei Rompetrol. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata