Fuziunea dintre Fiat Chrysler și Peugeot va fi semnată la începutul lunii decembrie

Fuziunea dintre Fiat Chrysler și deținătorul Peugeot, grupul francez PSA, va fi finalizată la începutul lunii decembrie, transmite Reuters citând o sursă apropiată negocierilor.

Cele două companii au anunțat că au ajuns la un acord de principiu pentru fuziunea ce va crea al patrulea cel mai mare constructor auto din lume, cu o valoare de peste 50 de miliarde de dolari, peste 410.000 de angajați, venituri combinate de 190 de miliarde de dolari și 8,7 milioane de autovehicule vândute în lume în 2018.

Acționarii FCA și PSA vor deține câte 50% din operațiunile combinate. Fuziunea este privită drept o modalitate pentru cei doi constructori de a face față costurilor cu implementarea noilor tehnologii și de a trece peste o perioadă în care economia mondială se află pe o pantă descendentă.

Sursa citată a spus că cele două grupuri auto lucrează la finalizarea tuturor detaliilor privind fuziunea și că speranța este ca momerandumul de înțelegere să fie semnat în „trei-patru săptămâni”.

„Asta înseamnă că acordul final ar putea fi semnat până în începutul lunii decembrie sau cel târziu până de Crăciun”, spune sursa, confirmând un alt raport publicat sâmbătă în ziarul italian La Stampa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata