Gabriel Cotabiţă este „conştient”, iar evaluarea neurologică este „în ameliorare”

Gabriel Cotabiță este „conștient”, iar evaluarea neurologică este „în ameliorare”, se arată într-un comunicat de presă emis joi de Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

„Pacientul prezintă o suferință cerebrală postanoxică. Evaluarea neurologică este în ameliorare, pacientul fiind evaluat în prezent pe scala GCS la 13 puncte. Este conștient, momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie, dezorientare temporo-spațială și agitație psihomotorie în planul patului. Pacientul respiră spontan, necesitând intermitent oxigenoterapie pe mască și are funcțiile vitale în parametri normali. Se alimentează per os, beneficiază zilnic de ședințe de psihoterapie și fiziokinetoterapie. O echipă multidisciplinară reevaluează în fiecare zi starea de sănătate încă fragilă a pacientului”, relevă comunicatul de presă al Spitalului Floreasca referitor la starea de sănătate a pacientului Gabriel Cotabiță.

Comunicatul citat, postat pe site-ul spitalului, se regăsește și pe pagina de socializare a uneia dintre fetele lui Gabriel Cotabiță, Aela Cotabiță.

„Demonstrează în fiecare zi cât de puternic și ambițios este și reușește să uimească atât echipa medicală, cât și pe noi cu progresele pe care le face”, a scris Aela despre tatăl său.

„Am depășit o etapă în acest drum. Ne concentrăm acum pe partea de recuperare specifică în astfel de cazuri și suntem încrezătoare atât în voința și forța tatei, cât și în expertiza echipei medicale a Spitalului Floreasca. Este un proces firesc, însă de durată, în care sunt cu atât mai importante liniștea, discreția și gândurile bune acordate în primul rând tatei. Cuvintele sunt de prisos atunci când vine vorba de recunoștința pe care o simțim față de toți cei care ne susțin. Vă mulțumim”, a scris, joi, Aela Cotabiță, pe facebook.

Cântărețul Gabriel Cotabiță este internat la Spitalul de Urgență Floreasca, după ce pe 8 mai a suferit un stop cardio-respirator în timp ce se afla în sala de sport a unui hotel din Capitală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata