Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de viceprim-ministru

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a demisionat miercuri, 5 martie, din funcţia de vicepremier pentru a putea ocupa ca titular funcţia de ministru al Afacerilor Interne, au declarat surse politice.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat marţi seară, în urma întâlnirii cu premierul Victor Ponta, că s-a găsit o soluţie în privinţa situaţiei de la Ministerul Afacerilor Interne, unde pe 8 martie expiră interimatul lui Oprea.

Băsescu a evitat să spună care este soluţia pentru situaţia de la MAI, însă a menţionat: ‘Poate demisiona viceprim-ministrul, spre a fi numit în actualul Guvern ministru de Interne. Deci, nu pe procedura generată de hotărâre (a Parlamentului privind componenţa noului Cabinet — n.r.). Am dat un exemplu, premierul va decide ce va face’.

La rândul său, premierul Victor Ponta anunţa marţi seară că preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, va deveni miercuri ministru de Interne printr-un decret semnat de şeful statului.

‘Până acceptă preşedintele decizia Parlamentului şi îi numeşte pe toţi miniştrii, să nu ne trezim că vineri nu mai există deloc ministru de Interne şi avem o situaţie de urgenţă şi nu are voie nimeni să semneze. Domnul Oprea o să preia funcţia cu totul, nu doar ca interimar mâine, pentru că preşedintele pleacă după aceea din ţară la Dublin. (…) Preşedintele va semna mâine un decret prin care domnul Oprea nu mai e ministru interimar, ci ministru plin’, a declarat şeful Guvernului într-o intervenţie telefonică la România TV. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata