Gabriel Oprea: Dacă măsurile Executivului nu vor da rezultate în 3 luni, acest guvern trebuie să plece

Preşedintele executiv al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, a declarat vineri (21 mai 2010) într-o conferinţă de presă, la Râmnicu Vâlcea, că formaţiunea sa politică susţine măsurile preconizate a fi luate de Guvernul Boc după 1 iunie de reducere cu 25% a salariilor bugetarilor şi cu 15% a pensiilor.

„UNPR va susţine măsurile de austeritate preconizate a se lua după 1 iunie de reducere cu 25% a salariilor bugetarilor şi cu 15% a pensiilor. Dacă în două-trei luni aceste măsuri nu îşi vor atinge scopul, adică scoaterea României din recesiune, în niciun caz nu se pune în discuţie varianta creşterii fiscalităţii, ci, dimpotrivă, înseamnă că guvernul acesta trebuie să plece şi în locul lui să vină alt cabinet cu soluţii mai bune”, a precizat Gabriel Oprea.

În ceea ce priveşte reducerile de personal şi de cheltuieli de la Ministerul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea spune că acestea au fost făcute judicios. „Noi am avut un buget de 1,31% din PIB şi ne-am străduit să ne încadrăm rezonabil în aceste limite. 75% au însemnat pensiile şi salariile şi 25% alte cheltuieli. Imaginaţi-vă că, deşi strâmtoraţi, armata română, pe fronturile de luptă din Afganistan, a fost foarte apreciată de înalţi emisari NATO”, a mai spus Oprea.

Întrebat în cadrul aceleiaşi conferinţe dacă există probabilitatea unei fuziuni cu PDL până în 2012, Oprea a declarat că niciodată nu se va întâmpla acest lucru. „Eu personal nu voi intra niciodată în PDL, iar partidul pe care îl conduc ca preşedinte executiv îşi va păstra doctrina de centru stânga”, a precizat Oprea. La încheierea conferinţei, ministrul Apărării a declarat că rămâne consecvent în ceea ce priveşte apărarea pensiilor cadrelor militare.

„Am avut o discuţie cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, şi cu premierul Emil Boc şi a rămas stabilit faptul că pensiile sub 3.000 de lei nu vor fi afectate de legea unică a pensiilor. Acest lucru îl vor susţine şi parlamentarii noştri în Camera Deputaţilor la dezbaterea legii”, a precizat Oprea.
Preşedintele executiv al UNPR a fost prezent în judeţul Vâlcea la invitaţia preşedintelui filialei UNPR Vâlcea, deputatul Dan Constantin Mazilu.

Citește și
2 Comentarii
  1. nemo spune

    Afirmatia este la fel de ipocrita si demagogica si se incadreaza pe linia declaratiilor anterioare caracterizand perfect spiritul acestui asa zis partid al dezertorilor cameleoni.

  2. Lorenzo spune

    Nu vad unde este consecventa tipului in a sustine pensiile militarilor, cat timp el este de acord cu masurile de austeritate impuse de guvern adica chiar reducerea cu 15% a acestor pensii.Sau nu mai intelegem noi cum sta treaba?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata