Galaţi: Dacă digul cedează, va fi cel mai mare dezastru de după Al Doilea Război Mondial

– Mircea Cristea, unul dintre viceprimarii Galaţiului, a declarat luni că în cazul în care digul care va fi construit pe o distanţă de 4,5 kilometri va ceda presiunii apelor, un sfert din oraşul Galaţi ar fi inundat, lucru care ar afecta activităţile oraşului şi ar aduce pierderi de aproximativ 45 de milioane de euro zilnic, scrie Cotidianul.

„În condiţiile în care digul n-ar rezista, am inunda un sfert din Galaţi, asta înseamnă activităţile de la şantierul naval, portul, vama. Sunt aproape 12.000 de locuri de muncă în zonă, în jur de 45 de milioane de euro este pierderea zilnică şi în jur de 250 de milioane de euro, pierderile de proprietate din Galaţi. Cred că ar fi cel mai mare dezastru urban din România după cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus viceprimarul din Galaţi, Mircea Cristea, la Realitatea TV.

„Odată îndiguit, obligăm un fluviu de mărimea Dunării să treacă printr-un jgheab. Natura ne-a demonstrat de foarte multe ori că acest lucru este imposibil. De fiecare dată, Dunărea va câştiga. Ceea ce se lucrează acum este maximum din ce putem face şi suntem efectiv la mâna lui Dumnezeu”, a completat şi al doilea viceprimar din Galaţi, Nicu Ciumacenco.

Un dig înalt de un metru şi jumătate şi lung de 4,5 kilometri a fost soluţia găsită de autorităţi pentru salvarea oraşului Galati. Lucrările au început duminică noapte.

În cazul în care digul nu va face faţă, autorităţile au pregătit şi un plan de rezervă, care prevede spargerea unui dig din judeţul Tulcea.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. me spune

    Ar fi fost mai bine sa fiti la mana unor specialisti, nu a lui dumnezeu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata