Galaţi: Fostul prefect Bocăneanu arestat pentru încălcarea controlului judiciar şi instigare la violenţă

Fostul prefect de Galați, Cătălin Emanoil Bocăneanu, a fost arestat, miercuri, pentru 30 de zile, după ce a încălcat condițiile controlului judiciar impus de instanță pe 10 februarie, dar a și fost prins în flagrant pentru infracțiunea de instigare la violență.

Magistrații Tribunalului Galați au emis noul mandat de arestare în dosarul de corupție în care s-a început deja judecata, la cererea procurorilor DNA.

Instanța a dispus punerea imediată în executare a măsurii, Bocăneanu fiind ridicat de la domiciliu. Decizia magistraților gălățeni a venit în urma organizării unui flagrant, în cursul căruia Bocăneanu negocia condițiile în care un individ ar fi urmat să comită fapte violente la adresa Elenei Schipor, șefa Serviciului Județean pentru Evidența Persoanelor, cea care contribuise la arestarea lui Bocăneanu din noiembrie 2013, pentru fapte de corupție.

Potrivit unor surse judiciare, în toamna anului trecut, când se afla în arest preventiv, Cătălin Emanoil Bocăneanu s-a împrietenit cu un arestat din Brăila, care i s-a prezentat ca făcând parte din lumea interlopă.

Bocăneanu i-a propus ‘interlopului’ să îi găsească pe cineva care ‘să îi facă de petrecanie’ Elenei Schipor. Au căzut la înțelegere, dar brăileanul nu era interlop, ci ofițer sub acoperire și discuțiile au fost înregistrate. Cazul a fost înregistrat la IPJ Brăila și informațiile au ajuns la procurorii DIICOT Galați, care au organizat flagrantul în cursul căruia fostul prefect negocia modul în care urma să fie răzbunat, prin violențele asupra Elenei Schipor.

Cătălin Emanoil Bocăneanu a fost reținut și arestat preventiv, miercuri, sub acuzația de ‘instigare la violență’. Fostul prefect a mai fost arestat preventiv anul trecut pe 15 noiembrie, iar de pe 10 februarie a fost eliberat și pus sub control judiciar.

Fostul prefect Cătălin Emanoil Bocăneanu este judecat pentru infracțiuni de corupție, trafic de influență, șantaj, delapidare și fals în declarații. Potrivit DNA, Bocăneanu ar fi făcut presiuni și ar fi amenințat conducerea Direcției Județene pentru Evidența Persoanei (DJEP) Galați pentru angajarea lui Carmen Cotan, prietenă a soției lui. Pentru asta, Bocăneanu l-ar fi determinat pe șeful comisiei de concurs, Tudorel Chirnoagă, să-i dea, înainte de concurs, subiectele protejatei sale prin Bogdan Topală, fostul său consilier.

În acest dosar mai sunt trimiși în judecată colonelul Vasile Balaban, fostul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, Carmen Cotan, Bogdan Topală și Laurențiu Budur, pentru care fostul șef al Prefecturii ar fi intermediat un contract cu DJEP Galați. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata