Galaţi: Mii de cadre didactice şi-au anunţat intenţia de a nu se mai implica în programul „Şcoala Alftel”

Aproximativ 4.800 de cadre didactice din judeţul Galaţi au semnat o petiţie în care informează forurile responsabile că intenţionează să nu se mai implice în desfăşurarea programului de activităţi educative extracurriculare şi extraşcolare ‘Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!’, a anunţat, miercuri, preşedintele executiv al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Lidia Antoniu.

Potrivit acesteia, decizia cadrelor didactice de a nu se mai implica în acest eveniment, programat în intervalul 07 – 11 aprilie, are la bază tot mai desele acuze la adresa profesorilor privind faptul că ar solicita bani de la părinţi şi elevi, fără a putea să justifice modul în care sunt cheltuiţi.

„Membrii de sindicat au semnat o petiţie în care anunţă că sunt hotărâţi să nu se mai implice sub nicio formă în organizarea activităţilor care presupun consum financiar sau de materiale, care nu se asigură prin bugetul de stat, ci de la părinţi sau de la profesori. De asemenea, cadrele didactice au mai completat şi câte un referat de necesitate pe care le vor înainta către secretariatele şcolilor, cu toate materialele necesare, pentru activitatea zilnică şi pentru cele cuprinse în săptămâna ‘Şcoala Altfel'”, a declarat Lidia Antoniu.

Liderul de sindicat a spus că, dacă nu se vor găsi fondurile necesare, programul ‘Şcoala Altfel’ ar putea să se limiteze la a se desfăşura doar la nivelul unităţilor de învăţământ, fără vizite la muzee, excursii tematice şi diverse spectacole. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata