Garanţii de stat mai mari pentru cei care îşi construiesc locuinţă prin programul Prima casă

Persoanele fizice care îşi vor construi locuinţă în anul 2010 vor beneficia de garanţii guvernamentale suplimentare faţă de cei care vor opta pentru locuinţe deja construite, prin noile reglementări privind programul Prima casă, ce vor fi adoptate săptămâna viitoare de Guvern, a anunţat miercuri (10 februarie 2010) premierul Emil Boc.

„Pentru anul 2010, programul ‘Prima Casă’ va fi orientat cu prioritate pentru construcţia de locuinţe de la zero, pentru construcţia de locuinţe noi. Vom realiza acest lucru prin două mecanisme pe care le vom impune în actul normativ.
Pe de o parte, partajarea garanţiilor guvernamentale pentru case care sunt finalizate până la 1 ianuarie 2010, unde va fi un plafon de garanţii guvernamentale mai mic în comparaţie cu cel din 2009, şi suplimentarea plafonului de garanţii pentru cei care construiesc locuinţe de la zero.

Altfel spus, vor fi mai multe garanţii guvernamentale pentru cei care construiesc locuinţe de la zero decât pentru cei care cumpără locuinţe vechi”, a spus Emil Boc.
Şeful Guvernului a precizat că cei care vor opta pentru locuinţe finalizate până la 1 ianuarie 2010 vor beneficia de garanţii cu plafon de 60.000 de euro, însă plafonul va creşte pentru persoanele fizice care îşi vor construi locuinţă nouă.

Citeste si:  România trimisă la Curtea Europeană de Justiţie pentru că nu a adoptat un plan de urgenţă în cazul întreruperii aprovizionării cu gaze

„Nu vom exclude în totalitate nici posibilitatea de a cumpăra în continuare locuinţe care au fost construite şi terminate până la 1 ianuarie 2010, dar plafonul va fi mai mic şi îl vom dubla şi suplimenta pe cel care vizează construcţia de locuinţe noi.
Vom mări puţin plafonul garanţiei guvernamentale pentru cei care construiesc locuinţe noi tocmai pentru a-i încuraja să construiască locuinţe de la zero, persoane fizice din această ţară care doresc să-şi construiască o locuinţă şi care să aducă şi beneficii economiei, locuri de muncă şi continuarea procesului de dezgheţare a activităţii”, a spus premierul.

În ceea ce priveşte valoarea plafonului pentru locuinţele construite de la zero, Emil Boc a spus că aceasta va fi stabilită în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare, însă a estimat că va fi cel puţin dublu faţă de cel stabilit pentru locuinţele gata construite.

Citeste si:  Nu îmi doresc neapărat să fiu preşedinte sau premier; proiectul este să batem regimul Băsescu, susţine premierul Ponta
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner