General Dynamics ar putea prelua UM București, în viziunea lui Virgil Popescu

Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei, a declarat că transportoarele Piranha de care are nevoie Armata Română trebuie fabricate în România, conform contractului offset.

În contextul dotărilor, într-o postare pe Facebook, Virgil Popescu a scris despre situația în care se află armata României și nevoile ei.

”Armata Română are nevoie de aceste transportoare şi conform contractului de offset acestea trebuie fabricate în România. O posibilă achiziţie a UM Bucureşti de către General Dynamics nu este exclusă, dar procedura va dura ceva timp şi până atunci trebuie să ne organizăm pentru fabricarea în România a transportoarelor, aşa cum a fost stabilită prin contractul offset”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Ministrul Economiei s-a întâlnit cu reprezentanții General Dynamics

În acest sens, ministrul Virgil Popescu s-a întâlnit luni, cu reprezentanții General Dynamics pentru a discuta despre etapa a II-a a contractului de achiziție de către MAPN a transportoarelor Piranha, precum și despre asocierea dintre ROMARM și GD, cu privire la fabricarea acestora în România.

La discuţii au mai participat directorul CN ROMARM, Ţuţu Gabriel, iar din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului secretarul de stat Daniela Nicolescu, directorul Direcţiei Industria de Apărare, Ruxandra Anghel, şi directorul Direcţiei Generale Administrarea Participaţiilor Statului, Manafu Adrian.

„Am transmis că încurajez investiţiile şi îmi doresc ca industria de apărare din ţara noastră să fie una performantă şi cu produse de top”, a mai spus Virgil Popescu.

Ministrul Virgil Popescu a anulat o serie de prelungiri de mandate în consilii de administraţie

Amintim că după ce a preluat Ministerul Economiei de la Claudiu Năsui, ministrulVirgil Popescu  a anulat o serie de prelungiri de mandate în consiliile de administraţie care expirau luna aceasta. Informația a fost confirmată chiar de ministrul Virgil Popescu, pentru  economedia,ro.

Mai mult decât atât, în presă s-a scris că Virgil Popescu a anulat și concursurile cu subiectele extrase după noul sistem aleatoriu, însă ministrul a negat aceste informații.

Aşadar, Virgil Popescu a mai precizat că va trimite corpul de control la Salrom, pentru a verifica licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România. Ministrul a mai spus pentru sursa anterior citată că Salrom ar investi într-un perimetru pentru care nu deține licență de exploatare.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata