General Motors cumpără 11% acțiuni la producătorul de camioane electrice Nikola

General Motors Co (GM.N) a declarat marți că va achiziționa o participație de 11% la producătorul american de camioane electrice Nikola Corp NKLA.O, în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari, și va face echipă cu compania mamă pentru a face un camion pick-up alimentat printr-un sistem electric-cu baterie și/sau variante de celule de combustibil.

Acțiunile Nikola, care concurează cu Cybertruck-ul Tesla Inc (TSLA.O), au crescut cu peste 30% până la 46,30 USD în comerțul înainte de punerea pe piață.

General Motors va primi 2 miliarde de dolari în acțiuni recent emise de Nikola și va primi dreptul de a numi un director în consiliul producătorului de camioane electrice.

În calitate de partener de producție, producătorul auto nr.1 din SUA a declarat că va construi Nikola Badger fie cu o baterie electrică, fie cu variante electrice cu pilă de combustibil.

Producția este așteptată până la sfârșitul anului 2022 și va avea costuri mai mici pentru alte modele.

GM se așteaptă să aibă parte de beneficii de peste 4 miliarde de dolari între valoarea capitalului propriu al acțiunilor, fabricarea prin contract a Badgerului, printre alte avantaje, ca parte a acordului.

Companiile se așteaptă să economisească 4 miliarde de dolari în costurile bateriei și ale grupului de propulsie pe parcursul a 10 ani și peste 1 miliard de dolari în costurile de inginerie și validare.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata