Genmab dezvăluie pierderea bătăliei legale cu J&J pentru medicamentele împotriva cancerului

Acțiunile companiei daneze de biotehnologie Genmab GMAB.CO au scăzut până la 14% miercuri, după ce a declarat că a fost blocată într-o bătălie juridică cu partenerul său Johnson & Johnson JNJ.N pentru plata drepturilor de autor pentru medicamentul său principal pentru cancer.

Genmab, care este specializată în dezvoltarea de anticorpi terapeutici pentru tratamentul cancerului, primește în prezent redevențe de la Janssen, o companie Johnson & Johnson, pentru vânzările medicamentului său de succes Darzalex pentru tratamentul mielomului multiplu.

Firma daneză a declarat marți târziu că o instanță de arbitraj din New York va stabili dacă are dreptul la o parte din plățile redevențelor Janssen către Halozyme HALO.O, care furnizează tehnologia enzimatică pentru injecțiile Darzalex.

Janssen a început să reducă plățile redevențelor către Genmab în al doilea trimestru, a declarat firma daneză.

Arbitrajul va decide, de asemenea, durata plăților redevenței Darzalex către Genmab, dacă acestea ar trebui să expire în jurul anului 2030, când expiră majoritatea brevetelor Genmab, sau în 2035 când expiră brevetele Janssen pentru injecțiile Darzalex.

Majoritatea analiștilor presupun că Genmab va primi plăți de redevențe până în 2035. Dacă instanța de arbitraj se pronunță împotriva Genmab cu privire la durata redevențelor Darzalex, aceasta ar reduce valoarea de piață a companiei de biotehnologie cu un sfert, potrivit analiștilor de la Jefferies.

„În timp ce Genmab intenționează să își protejeze energic drepturile în temeiul acordului, rezultatul oricărei proceduri de arbitraj, precum și durata acestuia, sunt inerent incerte”, a spus Genmab.

Lupta juridică creează atât un surplus, cât și o incertitudine pentru acțiunile Genmab, care vor fi rapid evaluate, au spus analiștii Citi într-o notă.

Genmab a fost cel mai slab performant de pe indicele european STOXX 600, tranzacționând cu 10,8% mai puțin la 2154 coroane daneze fiecare până la ora 0833 GMT.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata