Geoană, prins cu o „gogoaşă” imobiliară: şi-a luat casă în rate, cu avans de 0,3%

– Candidatul PSD la alegerile prezidentiale de pe 22 noiembrie „s-a incurcat” in sumele de bani platite pentru un apartament de lux in centrul Capitalei, motiv pentru care a intrat in atentia inspectorilor ANI.

.
Averea candidatului PSD la alegerile prezidentiale, Mircea Geoana, este departe de a fi una suta la suta transparenta. Problemele cele mai importante ale presedintelui Senatului sunt legate de achizitia, cu plata in rate, a unui apartament de lux in centrul Capitalei.

Sumele platite in contul acestei locuinte nu sunt precizate exact in declaratiile de avere depuse de Geoana la Senat, motiv pentru care, la inceputul acestui an, Agentia Nationala de Integritate s-a autosesizat si a inceput o ancheta care pana in acest moment nu a fost finalizata.

Interesant este faptul ca imobilul respectiv urma sa fie construit (lucrarile au fost sistate in 2008 din cauza crizei economice) de firma CEFIN Real Estate, la care actionar este partenerul de afaceri al fostului ministru al Sanatatii Ion Bazac.

Ansamblul rezidential de pe Aleea Alexandru nr. 26 din Bucuresti urma sa aiba subsol, demisol si patru etaje. George Margescu, managerul CEFIN Real Estate, a declarat pentru Romania libera ca familia Geoana a contractat apartamentul de la etajul doi, cu o suprafata de 250 de metri patrati, pentru care a platit un avans si doua rate.

Potrvit contractului, valoarea totala a locuintei comandate de Geoana fusese stabilita la 780.453 euro.

Margescu a declarat ca nu poate preciza sumele platite de familia Geoana, deoarece acestea sunt „informatii confidentiale”, dar ne-a explicat regula generala: „La firma noastra, suma minima ce trebuie achitata ca avans este de 5% din valoarea apartamentului”.

Potrivit declaratiilor avocatului său, Mircea Geoană a platit pentru casa de lux un avans de doar 7.404 RON (2.100 euro), adica mai putin de 0,3% din valoarea ei finala.

ntegral în România Liberă

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata