Geoană vrea să înregistreze pepenii din Dăbuleni la OSIM

Mircea Geoană le-a dat asigurări producătorilor de pepeni din Dăbuleni cu care a stat de vorbă, duminică, în Piaţa Sudului din Capitală, că va face demersuri pentru înregistrarea produsului la OSIM, pentru a nu mai veni „niciun turc să spună că e de Dăbuleni”.

Mircea Geoană a venit în piaţă însoţit de soţia sa, Mihaela, şi a stat printre producători aproximativ o jumătate de oră, timp în care a discutat cu aceştia despre problemele cu care se confruntă, informează Realitatea.net.

Geoană le-a spus producătorilor de pepeni din Dăbuleni că va înregistra produsul lor la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), „să nu poată să vină niciun turc să spună că e de Dăbuleni”. Social-democratul a dat asigurări că va mediatiza asociaţia producătorilor din Dăbuleni, Casa Pepenilor”, pentru a le facilita acestora accesul în pieţe şi pentru a le creşte vânzările. „Cred că este important să promovăm produse româneşti. Este important şi pentru producătorii din Dăbuleni şi din toată ţara, dar şi pentru consumatori, pentru bucureşteni sau pentru români, să încercăm, în limita posibilului, să eliminăm intermediarii, pentru că aceştia scumpesc produsele şi denaturează competiţia. (…) Să dăm garanţia celor care cumpără că pot cumpara un produs autentic românesc, produs ca la mama lui, un brand puternic”, a spus Mircea Geoană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata