George Călin – director general interimar al ONB; Johan Kobborg – la conducerea Baletului Operei

George Călin a fost repus în funcţia de director general interimar al ONB, iar coregraful Johan Kobborg a fost numit director al Baletului Operei, a anunţat miercuri ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

George Călin a fost numit director general interimar al ONB după ce, la jumătatea anului trecut, directorul Operei Naţionale Bucureşti, Răzvan Ioan Dincă, a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

Ulterior, George Călin a fost înlocuit cu Tiberiu Soare, după un raport al Curţii de Conturi ce prezenta nereguli în actele instituţiei de cultură bucureştene.

Un conflict de amploare a izbucnit după ce Tiberiu Soare a fost numit director general interimar al ONB, pe 4 aprilie. O zi mai târziu, coordonatorul baletului ONB, Johan Kobborg, a anunţat că va demisiona, după ce funcţia sa, de director al Baletului Operei, a fost scoasă de pe site-ul instituţiei. În replică, Soare a spus că respectiva funcţie nu exista în organigramă. Ulterior, Tiberiu Soare a fost numit director adjunct, iar postul său de director general interimar a fost preluat de Vlad Conta.

Plecarea lui Kobborg a fost întâmpinată cu manifestaţii de susţinere din partea balerinilor ONB, dar şi cu proteste din partea unor angajaţi ai Operei, care au spus că există discrepanţe mari între salariile angajaţilor autohtoni şi ale colaboratorilor străini. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata