George Maior: România are capacitatea de a contribui semnificativ la promovarea securităţii regionale

România are profilul unui actor pragmatic și echilibrat, capabil să contribuie semnificativ la efortul de promovare a securității și dezvoltării regionale, a declarat miercuri ambasadorul României la Washington, George Maior, în cadrul unui eveniment organizat de Atlantic Council, parte a proiectului Transatlantic Security Initiative, potrivit unui comunicat de presă al ambasadei române în SUA.

Ambasadorul Maior a subliniat că poziția NATO față de evoluțiile geopolitice din regiunea Marii Negre trebuie să aibă în vedere consolidarea capacităților de susținere a conceptului de apărare colectivă și implicit de descurajare a oricăror încercări de destabilizare a situației securității în regiune.

El a menționat că România, ca parte a Alianței Nord-Atlantice, are profilul unui actor pragmatic și echilibrat în regiune — caracterizat prin stabilitate, instituții solide, guvernare eficientă și coeziune socială în jurul valorilor democratice.

La eveniment au participat, printre alții, generalul James Jones, fost consilier pe probleme de securitate națională al președintelui SUA și generalul Charles Wald, fost adjunct al comandantului EUCOM. De asemenea, la discuții au participat reprezentanți ai unor importante organizații neguvernamentale și think-thank-uri din Washington, precum și profesori de relații internaționale de la Universitatea ‘George Washington’ University. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata