George Maior va primi titlul Doctor Honoris Causa al Academiei Tehnice Militare

Ambasadorul României în SUA, George Maior, va primi marți din partea Senatului Universitar al Academiei tehnice Militare titlul de Doctor Honoris Causa, informează un comunicat de presă al instituției de învățământ.

Titlul va fi conferit fostului șef al SRI de către președintele Senatului Universitar al Academiei Tehnice Militare, Laurențiu Mărgărit, în prezența a numeroși invitați — ambasadori, personalități politice, persoane importante din conducerea instituțiilor din Sistemul Național de Apărare.

Acest eveniment are o deosebită importanță pentru comunitatea academică pentru consolidarea și dezvoltarea învățământului superior militar în contextul asigurării unui parteneriat activ între instituțiile cu responsabilități pentru apărarea și securitatea națională, au declarat pentru AGERPRES reprezentanții Academiei Tehnice Militare.

Academia Tehnică Militară, subordonată Ministerului Apărării Naționale, este instituție publică de învățământ superior militar, cu personalitate juridică, parte integrantă a sistemului național de învățământ din rețeaua de învățământ de stat, care formează și asigură dezvoltarea profesională a ofițerilor de logistică, serviciul tehnico-ingineresc, a ofițerilor specialiști și a personalului civil selecționat pentru nevoile în domeniu ale structurilor de apărare, ordine publică și securitate națională sau ale unor beneficiari din țara și din străinătate, în condițiile legii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata