Georgian Pop: George Maior era nemulţumit de vidul legislativ creat de respingerea legilor securităţii

Președintele Comisiei parlamentare comune pentru controlul activității SRI, Georgian Pop, a declarat marți că respectă decizia fostului director al SRI, George Maior, de a demisiona din funcție și a adăugat că acesta era nemulțumit de vidul legislativ care s-a produs în urma respingerii de către CCR a celor „trei legi ale securității”.

„Am vorbit cu domnul director Maior, demisia este un act unilateral, reflectă voința domniei sale de a lua această decizie. Din discuțiile pe care le-am avut am înțeles că domnia sa traversează o perioadă de nemulțumire legată de vidul legislativ la care a dus respingerea celor trei legi ale securității. Există nemulțumiri la nivelul SRI în legătură cu acest subiect. Pe de altă parte, pot spune că sub conducerea domnului Maior SRI a intrat într-un proces de reformare instituțională”, a spus Pop .

El a adăugat că din discuțiile pe care le-a avut anterior cu George Maior acesta nu a atins subiectul demisiei.

„Este un gest și o voință pe care le respect”, a încheiat Georgian Pop.

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, și-a înaintat marți demisia de la conducerea SRI președintelui Klaus Iohannis, anunță Administrația Prezidențială. Potrivit sursei citate, președintele a acceptat demisia lui George Maior.

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis pe 21 ianuarie că este neconstituțională Legea privind securitatea cibernetică, unul dintre motive fiind lipsa avizului CSAT. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata