Gerul de afara de resimte in facturile la gaze

Gerul din aceste zile se va simti si in facturi. Caloriferele si centralele functioneaza la capacitate maxima din cauza gerului si se vede in consumul de energie si de gaze. Sunt deja valori-record pentru iarna aceasta.

„Centrala e la maxim uitati. Temperatura o am setata, am termostat ambiant, e la 22 de grade. Merge un pic mai mult. Facturile de iarna, au fost foarte mici: 250 de lei in decembrie, 280 de lei in ianuarie si acum nu sare de 300 de lei.” a spus un proprietar.

Fiind vorba de doar cateva zile de ger, proprietarii spera ca facturile nu le vor depasi cu mult pe cele din lunile anterioare.

Constantin Dobre, director tehnic Elcen a marturisit „La ora aceasta  se vehiculeaza aroximativ 22 de mii de tone in oras cu temperaturi de 102-103 grade celsius. Este perioada de varf. Pana acum nu a fost atat de frig si nu s-a solicitat atata caldura ca in zilele acestea.”

Sorin Chirita, city manager Bucuresti a relatat „Apa calda care pleaca de la Elcen nu este aceeasi apa calda care ajunge in apartamente, ci sunt niste schimbatoare de caldura.”

In aceste zile s-a consumat si mai multa energie electrica. Varful a fost atins luni cu putin inainte de ora 19, cand s-au consumat peste 9.800 de megawati.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata