Gheorghe Borcean este noul preşedinte al CMR

Doctorul Gheorghe Borcean a fost ales vineri președintele Colegiului Medicilor din România. El îl înlocuiește astfel pe prof. dr. Vasile Astărăstoae care a demisionat la sfârșitul lunii martie.

„Toate voturile au fost în favoarea mea, un singur vot a fost împotrivă. Acesta este un mandat scurt de 7-8 luni. În decembrie expiră acest mandat. Atunci vor fi organizate alegeri pentru mandatul întreg de patru ani. Pe acest mandat de câteva luni nu pot să mă angajez la proiecte grandioase. Trebui să mă angajez să continui proiectele din prezent și în principal să mențin politica CMR, aceea de respect a profesiei medicale și a intereselor profesioniste în sănătate”, a declarat vinerinoul președinte al CMR.

El a spus că intenționează să candideze în decembrie pentru un nou mandat de patru ani. „Dacă va fi posibil (n.r. să candideze) sigur da”, a spus Borcean.

În urma alegerilor desfășurate vineri, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România are următoarea componență: președinte — dr. Gheorghe Borcean, vicepreședinte — prof. dr. Mircea Cinteză, vicepreședinte — dr. Constantin Cârstea, vicepreședinte — dr. Călin Bumbuluț, secretar general — dr. Viorel Rădulescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata