Gheorghe Chivorchian va candida la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal

Gheorghe Chivorchian, fost preşedinte executiv al cluburilor de primă ligă Ceahlăul Piatra Piatra Neamţ, FCM Bacău, Foresta Fălticeni şi Politehnica Timişoara, va candida la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal.

Anunţul oficial va fi făcut luni 17 februarie, ora 12,00, în Bucureşti, la sediul Agenţiei de turism Marshall.

Văzut de mulţi specialişti din lumea fotbalului drept un urmaş al lui Dumitru Dragomir la conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal, organizaţie pentru care a lucrat odată cu plecarea de la Poli Timişoara, Gheorghe Chivorchian mărturisea, însă, vara trecută, că în condiţiile în care s-ar implica în destinele fotbalului autohton ar viza o zonă de conducere care să-i permită ”dezvoltarea unui proiect mult mai amplu decât o competiţie sportivă, unul de construcţie, care să ofere perspectivă de lungă durată fotbalului românesc”.

”Cred că am experienţă, idei, dar şi determinarea necesară. Mă voi implica, însă, numai dacă voi constata dacă în România există filoane ale voinţei de a implementa un proiect fotbalistic în care dorinţa de performanţă, transparenţa şi susţinerea financiară se pot reuni. Atunci mă voi decide”, spunea Gheorghe Chivorchian.

Chivorchian a pus la punct, la cluburile la care a lucrat, un mecanism menit să încurajeze şi să dezvolte structurile organizatorice la nivelul juniorilor. În perioada în care a activat la FCM Bacău, toate echipele de juniori ale clubului au ocupat constant locurile 1 şi 2 la nivel naţional.

Pentru funcţia de preşedinte al FRF şi-au mai anunţat candidaturile Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Gică Popescu, Sorin Răducanu şi Marcel Puşcaş. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata