Gheorghe Flutur admite că moţiunea de cenzură sau contestaţia la CCR ar întârzia aplicarea măsurilor convenite cu FMI

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat marţi (25 mai 2010) după şedinţa conducerii centrale a partidului, că aplicarea de la 1 iunie a măsurilor agreate cu FMI depinde de o eventuală moţiune de cenzură sau o contestaţie la Curtea Constituţională a pachetului de legi pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

„Dacă mâine trece scrisoarea (n.r. – de intenţie cu FMI), interesul Guvernului este să accelereze toate procedurile ca pachetul (n.r. – de legi care vor pune în aplicare măsurile) să fie cât mai repede operaţional. Noi ne dorim, dar nu ştim dacă va fi moţiune de cenzură, dacă vor fi contestaţii la CCR ş.a.m.d. (…)
Ne vom orienta în funcţie de evenimente. (…) Ne dorim să se aplice de la 1 iunie, vom vedea dacă se poate acest lucru”, a declarat Flutur, după şedinţa conducerii centrale a PDL.

Acesta a precizat că măsurile convenite cu FMI sunt „în mare conturate”, însă, punctual, mai pot apărea modificări, întrucât premierul şi membrii Executivului „au disponibilitatea” de a găsi soluţii pentru protejarea populaţiei cu venituri mici. „Ne dorim ca în luna iunie să avem pachetul de măsuri aprobat în Parlament, în aşa fel încât să fie operaţional”, a spus Flutur.

El a anunţat că şedinţa de miercuri a Executivului, în care se va discuta scrisoarea de intenţie cu FMI, va fi precedată de o nouă întâlnire a coaliţiei pentru concluziile întrevederii şefului statului cu grupurile parlamentare care susţin Cabinetul Boc, după care urmează ”elaborarea pachetului de acte normative care să fie depus în Parlament pentru asumarea răspunderii”.

De asemenea, democrat-liberalul a susţinut că, în şedinţa de marţi a conducerii partidului, s-a discutat intenţia de a nu afecta alocaţiile de stat pentru copii sau a persoanelor cu handicap, iar premierul ar fi adus în atenţie şi revizuirea listei de investiţii pe ministere şi reducerea cheltuielilor, inclusiv pentru administraţiile locale şi judeţene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata