Gheorghe Ialomiţianu – propus pentru portofoliul Finanţelor

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a fost propus pentru preluarea portofoliului Finanţelor.

Născut în 1959 în comuna Bran din judeţul Braşov, Ialomiţianu este licenţiat al Universităţii de Vest din Timişoara şi doctorand al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi deţine mai multe atestate de la Institutul Internaţional de Administraţie Publică din Paris, Direcţia de Control Fiscal Est-Franţa şi Direcţia de Taxe, Suedia.
A desfăşurat o activitate în domeniul economic ca economist la Întreprinderea de Scule Rîsnov (1983 – 1985), apoi ca director general la D.G.F.P. Braşov (1997 – 2001) şi director executiv adjunct la D.G.F.P. Braşov (2001 – 2008).

În paralel, Ialomiţianu a desfăşurat activităţi pedagogice, publicistică, ştiinţifică, în foruri academice. A publicat 11 cărţi de contabilitate, finanţe şi fiscalitate şi a semnat 70 de articole în reviste de specialitate în ţară şi străinătate în contabilitate, finanţe şi fiscalitate, potrivit celor scrise în CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaţilor.
Gheorghe Ialomiţianu este căsătorit şi are un copil.
În 2008, a fost ales deputat în circumscripţia electorala nr. 8 Braşov, colegiul uninominal nr. 8, din partea PDL. Este vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe al Camerei inferioare şi membru în Comisia comună specială pentru analizarea crizei intervenite în funcţionarea justiţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata