Gheţea: Majorarea plafonului la Prima Casă va scumpi rapid locuinţele

– Propunerile bancherilor pentru modificarea programului guvernamental indica o crestere a valorii creditelor acordate de banci pentru Prima Casa.

.
„Noi ne gandim ca o trecere de la 60.000 la 100 de mii nu ar fi deloc de neglijat. Ar trebui sa vedem pe zone, poate ca in anumite zone nu ar trebui sa avem plafoane asa de mari. Sustinem ideea ca acest program sa fie atractiv mai mult pentru constructiile noi”, a spus Radu Gratian Ghetea, presedintele ARB.

In plus, perioada acordata constructiei unei case in acest program ar trebui sa se dubleze, la 36 de luni. Aceste propuneri vor duce insa, la o crestere a preturilor, in special la apartamentele si casele noi. Si asta, in conditiile in care garsonierele si apartamentele tocmai s-au ieftini in ultimele luni pentru a se incadra ca valoare in programul „Prima Casa„. Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor se asteapta chiar la o scumpire rapida.

„Personal, consider ca va veni foarte curand momentul in care preturile vor incepe sa creasca si nu vor creste in ritmul lent in care au scazut, vor creste intr-un ritm mult mai alert”, a mai adaugat Ghetea.

Integral in Money.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata