Ghid de informare pentru cetăţeni în relaţia cu structurile MAI, pentru reducerea corupţiei administrative

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a realizat un Ghid de informare pentru cetățeni în relația cu structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin care oferă informații cu privire la acțiunile și autoritățile statului, urmărind creșterea gradului de încredere și reducerea corupției birocratice și administrative, informează un comunicat al DGA remis luni.

Ghidul are 161 de pagini și cuprinde informații utile pentru cetățeni în vederea obținerii de documente ce sunt eliberate de fiecare structură din cadrul MAI, prezentarea infracțiunilor de corupție, documentele necesare în vederea eliberării unui act administrativ specific fiecărei structuri, taxele aferente și modalitățile de plată, termene de eliberare etc., precum și promovarea, pe fiecare pagină, a liniei telefonice gratuite a DGA — 0800.806.806″, se arată în comunicatul citat.

Materialul a fost tipărit cu sprijinul Centrului de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale — CENTRAS în 6.000 de exemplare, ce vor fi distribuite la nivel teritorial de către structurile județene anticorupție.

Totodată, pe site-ul de internet al DGA, există și o variantă electronică extinsă a acestui ghid care cuprinde, pe lângă informațiile din varianta print, și modele de formulare, specimene de documente etc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata