Ghid pentru suporterii români care merg la meciul Ungaria-România

Suporterii români care intenționează să meargă la Budapesta pentru a vedea meciul Ungaria-România au la dispoziție un ghid de călătorie elaborat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care cuprinde informații diverse, de la date generale despre țară, reglementări vamale, până la rutele optime către stadion și mijloacele de transport în comun cele mai potrivite.

Ghidul avertizează că este interzisă introducerea în Ungaria de băuturi alcoolice fabricate artizanal, indiferent de cantitate, sau ale căror producători nu dețin o autorizație corespunzătoare.

În ceea ce privește regimul de circulație, MAE amintește că în Ungaria este obligatorie folosirea centurii de siguranță, a scaunului pentru copii și a fazei de întâlnire pe drumurile publice, în afara localităților. De asemenea, legea ungară interzice aparatele anti-radar și de detectare a radarului, stațiile de emisie-recepție, în afara celor autorizate și folosite de transportatori, precum și folosirea telefonului mobil în timpul condusului fără dispozitive „hands-free”.

MAE recomandă respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și avertizează că amenzile sunt mari.

De asemenea, documentul oferă o serie de informații despre asigurarea medicală de călătorie și regimul medical din Ungaria.

Ghidul prezintă detaliat, cu hărți, rutele optime către Budapesta și pe cele către stadion, dar și date despre forțele de ordine, între care se vor afla, potrivit MAE, și jandarmi români. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata