Ghişeul Virtual de Plăţi va fi extins la nivel naţional

Sistemul de plata on line ghiseul.ro va fi extins la nivelul administratiei publice locale, in toate primariile de sector ale municipiului Bucuresti si primariile din orasele resedinta de judet, informeaza Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI).

De asemenea, reprezentantii Ministerului Comunicatiilor si cei ai Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI) au decis cresterea accelerata a numarului de servicii publice electronice care vor integra mecanismul de plata ghiseul.ro.

Astfel, prin acest sistem, gestionat de ASSI, disponibil la adresa www.ghiseul.ro, pâna la data de 1 octombrie a.c. se vor putea plati, pe lânga impozitele pe venit ale persoanelor fizice si amenzile de circulatie la nivel national, precum si taxele si impozitele locale catre primariile de sector ale municipiului Bucuresti si primariile din orasele resedinta de judet.

Totodata, se va introduce ca facilitate pentru persoanele juridice plata prin intermediul cardului bancar.
MCSI si ASSI incurajeaza utilizarea serviciilor electronice pentru o economie de timp, resurse materiale si financiare.

Conform statisticilor numarul de utilizatori ai Ghiseului Virtual de Plati este in crestere fapt ce denota un grad de incredere sporit al cetatenilor in utilizarea serviciilor publice electronice.

În perioada 1 ianuarie- 15 iunie 2009, numarul total al tranzactiilor desfasurate prin intermediul Ghiseului Virtual de Plati a fost de 1.923 (comparativ cu 744 tranzactii inregistrate in perioada similara a anului trecut) din care 721 de tranzactii au fost realizate pentru plata impozitelor de venit, iar 1.202 pentru plata amenzilor de circulatie catre Primaria Municipiului Bucuresti.

Pentru acelasi interval, valoarea totala a tranzactiilor a fost de 554.386,57 lei din care 426.087,3 lei a reprezentat valoarea incasarilor pentru impozitele pe venit si 128.299,27 lei valoarea pentru plata amenzilor de circulatie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata