Gigantul chinez SMIC „în șoc” după amenințarea cu interdicția comercială din SUA

Cel mai mare producător de cipuri din China s-a scufundat după ce SUA au dezvăluit că ar putea fi următoarea sa țintă de interdicție comercială.

Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) a declarat că este „într-un șoc complet și perplexitate” după ce Pentagonul a dezvăluit că a propus ca firma să fie adăugată la o listă neagră a guvernului.

Acest lucru ar restricționa furnizorii să-i furnizeze tehnologie din America fără permisiune specială.

Beijingul a declarat că este „ferm opus”. Un purtător de cuvânt al ministerului de externe a acuzat Washingtonul de „agresiune flagrantă” și de folosirea presupuselor probleme de securitate națională pentru a încălca regulile comerciale internaționale.

Măsura ar putea face din SMIC următorul obiectiv al unei ciocniri comerciale care a amenințat deja supraviețuirea companiei tehnologice chineze Huawei și a forțat Bytedance să negocieze vânzarea operațiunilor americane ale aplicației de partajare video TikTok.

SMIC are o linie de producție mai puțin avansată decât unii dintre rivalii săi – nu poate face tranzistoare cât de mici pot, limitându-i capacitatea de a produce unele dintre cipurile de ultimă oră prezentate pe cele mai noi smartphone-uri.

Chiar și așa, firma este un important furnizor de semiconductori pentru companiile chineze, inclusiv Huawei, în timp ce servește și clienți internaționali, inclusiv Qualcomm.

Analiștii au afirmat că o interdicție comercială ar putea amenința existența SMIC și, la rândul său, ar împiedica eforturile Beijingului de a stimula industria semiconductoarelor din țară ca parte a strategiei sale Made in China 2025.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata