Giurgiu: Proiect european de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea portului promovat de administraţia locală

Primăria municipiului Giurgiu a lansat, miercuri, 12 martie,împreună cu parteneri din Germania şi Austria, un proiect care vizează dezvoltarea trimodală, cu o finanţare europeană de 15 milioane de euro care ar putea fi accesată din fondurile disponibile prin Strategia Dunării, a infrastructurii Portului Giurgiu.

Proiectul vizează lărgirea şi adâncirea bazinului la Dunăre din Portul Giurgiu, reabilitarea cheului la Dunăre şi reabilitarea infrastructurii feroviare şi rutiere de acces în port.

‘E un proiect cu finanţare europeană şi ideea de bază este de a implementa un port verde cu o componentă ecologică, ultramodern, în cadrul unui port preexistent cum este cazul la Giurgiu, astfel vom avea şansa dezvoltării legăturilor fluviale din Olanda până la Marea Neagră, dar şi o deschidere către Bulgaria şi Turcia”, a declarat miercuri, la Primăria municipiului Giurgiu, Ralph Gallob, reprezentantul firmei germane implicată în elaborarea studiului de fezabilitate.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a spus că instituţia sa nu putea avea un purtător de cuvânt mai bun pentru a promova interesele comunităţii decât partenerii germani şi austrieci care susţin acest proiect. El a menţionat că valoarea studiului de fezabilitate în vederea realizării acestuia se ridică la 400.000 de Euro, iar pentru realizarea acestuia se fac demersuri la Bruxelles pentru accesarea sumei de 15 milioane de euro.

De asemenea, reprezentanţii partenerilor germani şi austrieci au declarat că proiectul este deja cunoscut la Bruxelles şi are şanse mari de a primi finanţare, iar acum este necesar sprijinul autorităţilor locale şi al Ministerului Transporturilor, dar şi din partea acestora au constatat o mare deschidere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata