Goia (Voltaj): O să încercăm să construim o punte între românii plecaţi dincolo de graniţe şi românii rămaşi aici

15

Călin Goia, vocalul trupei Voltaj, a declarat luni, în cadrul unei conferințe organizate înainte de plecarea la Viena, la Eurovision, că trupa va încerca, la competiția cântecului european, să construiască “o punte între românii plecați dincolo de granițe și românii rămași aici”.

Voltaj reprezintă România la Eurovision, cu piesa “De la capăt”, dedicată copiilor români lăsați în țară de părinții care pleacă să lucreze în străinătate.

“O să plecăm la Viena și o să încercăm să construim o punte între românii plecați dincolo de granițe și românii rămași aici, mai ales între copiii rămași aici și părinții lor de dincolo de granițe astfel încât să o poată lua de la capăt”, a spus Goia, la conferința ce a avut loc la terminalul “Plecări” al Aeroportului “Henri Coandă”.

Acesta a mărturisit trupa a avut mai multe emoții la finala națională decât înaintea concursului internațional ce urmează la Viena.

“Acum n-am emoții, am avut la Craiova emoții înainte de urcarea pe scenă, dar acum suntem, cred, mult mai liniștiți, cred că și mai pregătiți și acum… dacă atunci eram în poziție de favoriți, unii dintre favoriți, acum suntem outsideri”, a declarat Călin Goia, care a mărturisit că este încrezător în faptul că piesa Voltaj are un mesaj puternic.

“Sunt multe piese bune, dar nu mai bune decât piesa noastră. Sunt puține mesaje și cel mai puternic mesaj e mesajul nostru”, a declarat muzicianul.

Totuși el a spus că are emoții legate de modul în care tehnicienii de la Viena au respectat cerințele trupei în ceea ce privește show-ul.

“Singura mea emoție e în continuare legată de ce vor face cei de la ORF (televiziunea publică austriacă, organizatorul Eurovision 2015 — n.r.), cei care realizează grafica și celelalte lucruri legate de scenă pentru că primul draft trimis de ei a venit foarte târziu, în data de 3 mai, și nu a fost conform dorințelor noastre. Am revenit și i-am rugat să meargă în direcția pe care am cerut-o noi și sperăm că au făcut-o”, a detaliat solistul.

La rândul său, șefa delegației României, Liana Stanciu, a declarat că este încrezătoare în evoluția trupei la Viena.

“Ne pregătim să cucerim Viena. Este un moment extrem de important, mergem cu o echipă de profesioniști”, a declarat ea.

Șefa delegației României a detaliat programul acestei prime săptămâni, a trupei, la Viena, menționând că solistul Voltaj, Călin Goia, este invitat la evenimentul de caritate “Life Ball” ce are loc la Viena, sâmbătă.

Liana Stanciu a spus că acesta a primit o invitație la acest eveniment select “pentru că are un mesaj important pentru zona de caritate și pentru că are o piesă excepțională”.

Din delegația României fac parte, pe lângă membrii Voltaj și Liana Stanciu, Iuliana Marciuc — producătorul proiectului din partea TVR, Dan Popi — directorul casei de discuri Cat Music, regizorul Cătălin Bugean, producătorii de la Deepside Deejays și Andrei Leonte — care va cânta alături de trupă. De asemenea, cei de la Voltaj au spus că familiile lor vor fi alături de ei la Viena.

Calificată în urma selecției naționale din 8 martie, trupa Voltaj, va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiției, având numărul 15 de intrare în concurs. Alături de artiștii români, în prima semifinală participă: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Semifinalele și finala Eurovision, din 19 și 21, respectiv 23 mai, vor putea fi urmărite la TVR 1, TVR HD și TVR Internațional, precum și online, pe TVR+. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto; infomusic.ro