Google a prezentat un nou smartphone, primul laptop al companiei și primele căști wireless

 Google a prezentat smartphone-ul Pixel 4, la New York, alături de primul laptop al companiei, cu preț moderat, primele căști wireless și upgrade-uri la routerul Wifi și la boxă inteligentă, anunță Reuters.

Pixel 4 are un senzor radar pentru a urmări gesturile și un asistentul virtual mai rapid, dar dispozitivele nu au nicio caracteristică surpriză care să le diferențieze de oferta rivalilor.

Google a început să dezvolte hardware în urmă cu aproximativ patru ani, mizând de faptul că ar putea introduce inteligența artificială pe dispozitive mai repede și mai bine decât rivalii, iar consumatorii vor aprecia astfel de funcții.

Strategia a generat rezultate mixte. Însă compania privește înainte, nevrând să cedeze teren în fața Amazon.com, Facebook Inc și altor concurenți care investesc în hardware pentru a face utilizatorii să petreacă mai mult timp cu serviciile lor .

Dispozitivele Google cu prețuri mai mici au fost cele mai vândute, dar sunt departe de a fi drivere majore de profit. Dispozitivele cu un preț mai ridicat, cum ar fi telefoanele Pixel, au avut o evoluție mai slabă față de cele ale liderilor din industrie, cum ar fi Samsung Electronics și Apple, din cauza marketingului limitat și a concurenței dure. De asemenea, consumatorii își schimbă dispozitivele mult mai rar.

Oamenii „încep să caute opțiuni pentru smartphone-uri mai accesibile, în loc să apeleze la smartphone-uri premium, de peste 800 dolari”, spune Maurice Klaehne, analist la compania de studii de piață Counterpoint. Aceasta este o veste bună pentru Pixel 3a, care a fost lansat în mai, la prețuri ce încep cu 399 de dolari, a spus el. Telefonul va rămâne disponibil în țări precum Japonia și Germania, unde Pixel 4 va fi vândut. India, unde Pixel 3a este la vânzare, încă nu a aprobat cipul radar al Pixel 4.

Pixel 3a a crescut vânzările de smartphone-uri Google la 4,1 milioane în prima jumătate a anului 2019, comparativ cu 4,7 milioane pentru tot anul 2018, a declarat compania de cercetare tehnologică IDC. Totuși, Google a reprezentat sub 1% din smartphone-urile expediate în al doilea trimestru, potrivit IDC.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata